@Earth jesli chodzi o argumenty to polecam krótka lekturę
pl.wikipedia.org/wiki/Marihuana na samym dole masz źródła informacji
i są napisane przez profesorów i ludzi bardziej obeznanych w temacie niż Ty czy ja
szczególnie polecam część "Zastosowania w medycynie" czy też "Zagrożenia"
ale są też ciekawe informacje na temat prowadzenia pojazdów
i Twoje ulubione statystyki
Większość krytykujących marihuanę to ludzie którzy kompletnie nie mieli z nią styczności
nie mają pojęcia o czym piszą a ich argumentami są jakieś komunistyczne stereotypy a'la moherowy berecik
Szufladkują palaczy razem z tymi co dają sobie w zyłę czy też napier*alają po nosie jakieś ścierwo
Jeśli chodzi o statystyki to w Holandii odkąd zalegalizowano marihuanę spadła liczba przestępstw (wandalizm,pobicia) o kilkanaście procent
Marihuana jest sprzedawana od 21 lat i tylko kończąc ten wiek jest w pełni legalne jej posiadanie
Mam wielu znajomych którzy palą
sam jestem jednym z nich, ale mają rodziny, dzieci, prowadzą firmy czy tez pracują jak każdy z nas i wiesz co? Żaden jakoś się nie stacza, nie bije dzieciaków ani żony, nie przepie*dala wszystkiego na trawke a traktuje ją jak co niektórzy piwko po pracy, ot tak dla relaksu
i jesli uważasz że człowiek palący marihuanę jest ćpunem, to równie dobrze typa co popija sobie piwko czy dwa po pracy można zaszufladkować do alkoholików
i radzę najpierw Tobie zapoznać się z tematem, zanim napiszesz kolejne brednie
bo z tego co wiem nie słyszałem o przypadkach samobójstw po marihuanie, albo przez nią
Ktoś może powiedzieć "od tego się zaczyna, a kończy się na dawaniu w żyłę" tak samo jak ktoś zaczyna od piwa, a kończy na kilku flaszkach dziennie z przymusu
to może piwa tez zabrońmy sprzedawać
))
Prawda jest taka że wszystko jest dla ludzi, tylko z umiarem
poza tym jest to roślina której toksyczność jest bardzo niska na organizm ludzki, w przeciwieństwie do alkoholu. Ale póki naszym krajem rzadzą takie głąby a nie inne to większość będzie przeciwko legalizacji, nawet jesli nie posiadają ku temu konkretnych argumentów, lub jeden najczęściej wypowiadany "bo tak" .
"Rzeczpospolita w zasady ubrana. nikogo nie zabiła, a jednak zakazana. Dla rasta sakramentem jest marihuana. Sadzić, Palić. Zalegalizować!!!"