PogromcaDziewic napisał/a:
Owszem, masz rację, były elementy, które sprzedawały/mordowały żydków, ale tak jak napisałeś, to był naprawde mały odsetek. Właściwie Polska była takim krajem, gdzie nie było aktu kolaboracji, co bylo ewenementem. Najbardziej mnie śmieszy organizacja żydowska, która współpracowała z niemcami w czasie 2wś.(niestety nie pamiętam nazwy tej organizacji), ale faktem jest, że Gross po prostu nadużywa/przeinacza fakty oraz liczby, robiąc z Polaków oprawców. Cytując :"Amerykański pisze żyd, o waszej za holokaust winie, obce żydowi słowo wstyd, choć w Polskiej chował się rodzinie"
Ta Organizacja to był tzw "Judenrat". To była instytucja w Ghettach rządzona przez wpływowych zydów którzy wypełniali zleczenia Niemczów. Np. organizowali listy zydów na wywózke do obozów KZ i kierowali Zydami w Ghettach. Za to zyło im się lepiej i mieli często obiecane bilety do Ameryki.
Co do "Polskich morderców". Podcas II RP Zydzi uciekali z Niemiec do Polski, inne kraje jak np. Stany, Francja i nawet Australia zamkneli Granice dla Zydów. W Polsce się nie mordowało się Zydów, zyło im się nawet lepiej niz Polakom, a 300.000 z 3.000.000, czyli 10% byli Polakami wyznania Mojrzeszowego, czyli Polskimi Patriotami tylko ze mieli inną wiare. Walczyli w Kampanii wrzesniowej, w AK, i w NSZ, nawet niektórzy z nich zostali zamordowani w Katyniu przez innych Zydów (NKWD było pełne Zydów).
Konkluzia: Zydzi to mordowali Polaków i zdradziali Polaków i pracowali dla Sowjetów i Niemczów (Kto spalał zwłoki w Auschwitz? "Sonderkomando")
Polacy wyznania Mojrzeszowego byli takimisamymi Patriotami jak Katholiczczy Polacy.
Jest róznica pomiędzy zydem a Polakiem wyznania Mojrzeszowego.
A Polacy zabijali takzwanych Szmalczowników, którzy praczowali z Niemczami, a w Jedwabnym mordowali Niemczy. I nawet jezeli gdzies jaksi Polak zabił niewinnego zyda to Niemczy to dozwolili, i są za to odpowiedzialni a nie Polacy.
mat88 napisał/a:
Jak mnie wkurwia takie pierdolenie! Oczywiście, że Polacy również mordowali żydów. W porównaniu do nazistów był to ledwie margines ogółu wymordowanych żydów ale jednak. Oczywiście wielu Polaków pomagało żydom (ba, najwięcej Sprawiedliwych wśród Narodów jest właśnie z Polski), ale twierdzenie, że Gross "wymyśla jakieś głupoty" jest przejawem totalnej ignorancji.
Dla Ciebie Kolego wielkie piwo za życie w innym kraju z polską tożsamością narodową i za pokazywanie innym naszego wspaniałego kraju. Ale pogódz się z tym, że również w naszym kraju żyli ludzie, którzy dla kasy bądz ziemi potrafili sprzedąć lub mordować żydów - to jest historia, tego nie przeskoczysz choćbyś nie wiadomo jak długo to wypierał.
Uprzedzając pytania:
- nie, nie czytałem Grossa
- nie, nie mam pejsów
- tak, jestem Polakiem z dziada pradziada
- nie lubie żydów
- mam w dupie wasze hejty
Wyzywanie od żydów za
3.....
2....
1....
Ja cebię nie wyzywam od zyda.
czasami jakis Polak wydawał zyda lub zabił, ale wtedy organizacje jak AK i NSZ zabijali go za to. Nie było przyzwolenia na zabijanie niewinnych zydów. Dlatego nie mozna mówic ze to Polacy mordowali zydów.