@kufel01
,,Rumianek jest cudownym ziołem działającym rozluźniająco na system nerwowy, jak i dobrodziejstwem dla układu pokarmowego. Doskonały dla niemowląt i dzieci, używany był setki lat temu.j, która łagodzi napięcia jamy brzusznej, pomaga w łagodzeniu kolki u niemowląt, rozładowywuje gazy, uśmierza ból. Poprzez regulowanie pracy jelit, rumianek pomaga w leczeniu zarówno rozwolnienia, jak i zatwardzenia. Rumianek znany jest od lat z łagodzenia wszelakich dolegliwości związanych z układem trawiennym, szczególnie jeśli chodzi o bóle żołądka związane z nerwowością, napięciem i stresem. Rumianek wpływa korzystnie na poprawę apetytu oraz przyspiesza trawienie. Zauważono, że olejki lotne zawarte w rumianku pomagają w zapobieganiu wrzodów, oraz przyspieszają proces gojenia się wrzodów już istniejących. Dlatego też rumianek można stosować wewnętrznie, jak i zewnętrznie. Właściwość olejków lotnych kreuje rumianek jako wspaniały, naturalny środek domowy na zapalenie żołądka, wrzody, oraz żylaki na nogach. Rumianek jest wysoce antyseptyczny, działający przeciwko bakteriom, między innymi dobry środek na pleśniawki (Candida albicans).(...). Nasiadówki rumiankowe łagodzą hemoroidy i zapalenia pęcherza moczowego. Herbatka rumiankowa służy również do przemywania oczu, jest polecana przy takich skórnych chorobach jak egzema i grzybica."
Od rumianku to ty się odpierdol dobra?
To ja Ci powiem ciekawą historie jak mi się przydarzyła, było lato i jak wiadomo większośc czasu spędzało nad jeziorem i wtedy ugryzła mnie taka muszka (my mówimy na nią końska mucha) taki człowiek skurwiel. Zrobiła mi sie lekka opuchlizna na przedramieniu i zapomniałem o tym . Jakiś tydzień pózniej pod prysznicem zauważyłem jak od miejsca ugryzienia idzie taka gruba czerwona kreska i jest juz jakieś 5 cm od serca gdyż była to lewa ręka. Pojechałem na pogotowie miejscowe w Kup Opolskie i kurwa baba do mnie :
no mamy tu zakażenie to zrobi pan sobie 2x dziennie okład z rumianku .......
Ja rozumiem jak by to było poczatkowe stadium. Pojechaliśmy do Opola na Katowicką o od razu dostałem zastrzyk bo było już blisko serducha , lekarz mi nie wierzył z tym rumiankiem więc weż sobie ten rumianek i sie odpierdolcie ode mnie ok?