Czyli bycia uczciwym, pracowitym, chęci zdobywania wiedzy, nie oszukiwania się, nie okradania się, nie krzywdzenia się, nie okłamywania się... Po Rewolucji Francuskiej, Bolszewickiej, faszystach we Włoszech, nazistach w Niemczech idealnie widać czemu równa się zniszczenie tej instytucji.
Czyli bycia uczciwym, pracowitym, chęci zdobywania wiedzy, nie oszukiwania się, nie okradania się, nie krzywdzenia się, nie okłamywania się... Po Rewolucji Francuskiej, Bolszewickiej, faszystach we Włoszech, nazistach w Niemczech idealnie widać czemu równa się zniszczenie tej instytucji.
Bo zniszczenie kościoła w Polsce nie równa się zniszczenie tylko paru klechów tylko całej ideologii którą za sobą kościół niesie.
Bansuj Dziwko!Kosmiczna beka z tych wszystkich urażonych tym filmikiem. Jako że obraza uczuć religijny to moje ulubione hobby musze nadmienić. Chuj Wam w Dupę jebani kaznodzieje spod znaku krzyża. Aha i Jebać JP2 Benedykta i całe te kurestwo. Słyszałem że Wasz Bóg był cieslą, oby wam zbił solidne trumny ścierwa.
Dla sprostowania, w chuju mam wasze aluzje że jestem gimbazą czy lewakiem.
Ok Ork. Ja się po prostu z Tobą nie zgadzam i ciach bajera. Nikt nie ma nikomu nic do udowodnienia, bo nic się tu udowodnić nie da.
Ja pierdolę, serio? Czyli jak rozumiem wartości, które wymieniłeś, przyszły do nas z kościołem katolickim? Jak rozumiem starożytni Grecy, Rzymianie, Egipcjanie, Kartagińczycy... wszyscy mordowali się, krzywdzili, okłamywali. I jak rozumiem dwa tysiące lat temu w stodole przyszedł na świat pewien cieśla, dzięki któremu ludzie już się nie krzywdzą i nie kłamią? Są dla siebie dobrzy, szanują się wzajemnie i kochają? A idź w chuj z tą czarną hołotą.
Kościół katolicki odpowiada za największe masakry w historii ludzkości. Nawet Stalin nie ma na koncie tyle ofiar co kościół katolicki. Ofiary stalinizmu szacuje się na kilkadziesiąt milionów, co odpowiada mniej więcej hekatombie Indian w Ameryce Południowej, którą zgotował im kościół i jego jebane pachoły. Żeby nie było, że to było kiedyś, to dodam, że "nasz" papież (który też nie ujawnił Crimen...) kanonizował jednego z "misjonarzy", którzy odpowiadali za tę masakrę.
Na prawdę uważasz, że to zasługa kościoła? To moralny obowiązek każdego człowieka na Świecie. Cytując komika Jima Jeffries "nie powinno być dziesięciu przykazań, tylko jedno zdanie na kartce: STARAJ SIĘ NIE BYĆ CHUJEM"
Po za tym, ilu wierzących Polaków tak na prawdę zastosowuje się do tych wartości, o których piszesz? Nie wielu.