to brzęczenie to mikrowyładowania elektryczne, mikro piorunki. Zwróć uwagę, że brzęczy jak jest wilgotno, a jak sucho to nie.Wypadek był taki,że naćpany małolat wlazł na słup SN i po kontakcie z 15 kv chuj go strzelił :E
PS u mnie na przelot leci linia 220 k słupy wysoko jak i kable ,ale gdy przechodzi się to słychać jak brzęczy czekam na Piotrusia który wejdzie w kontakt z taką linią:p
mikro piorunki.
Ten Piotruś podczas tego spadku wygląda jak skeleton łucznik z majnkrafta, pod którym zniszczono klocek i spada w jaskinię
,,Naskórkowość (ang. skin effect) – zjawisko występujące w obwodach prądu przemiennego, powodujące, że gęstość prądu przy powierzchni przewodnika jest większa niż w jego wnętrzu. Zjawisko naskórkowości wpływa na wzrost efektywnej rezystancji AC przewodnika, powodując wzrost powstających w nim strat mocy."
Nie wiem, nie znam się może się wypowie ekspert jakiś... Ale porażenie trwało ułamek sekundy i wydaję mi się o ile serducho nie przestało bić i nie zapierdolił łbem tam gdzieś na dole to są duże szansę że chłopak żyje i ma się dobrze oraz, że zapewne w niedługim czasie dogra ciąg dalszy jak się nacpa poraz kolejny
Chociaż tak myślę, że nawet jak serce przestało bić to podczas upadku mogło dojść do autoreanimacji i można taką czynność powtarzać w nieskończoność
to brzęczenie to mikrowyładowania elektryczne, mikro piorunki. Zwróć uwagę, że brzęczy jak jest wilgotno, a jak sucho to nie.
Sadol uczy i bawi.
A wiecie, co jest najfajniejsze? Że wbrew tekstom sprawnych umysłowo inaczej, ten film NIE ZAPOBIEGNIE innym takim przypadkom.
Bo takich filmów w Sieci już są bazyliony, a debile i tak ciągle włażą i sprawdzają, czy to prawda z tym prądem, czy też może ma rację ksiądz proboszcz, że cały ten prąd to sprawka Szatana i tylko ofiara na tacę może kogoś uchronić przed złem...
Mikropioruny.
Wykop uczy i bawi.