zbudowali płot za kilkaset milionów, który można lewarkiem otworzyć ...
Mówisz, że bieganie z pizzą po granicy, nakręcenie paszkwila przez Holland, zapraszanie nielegalnych imigrantów do sejmu i robienie sobie z nimi zdjęć, czy zakaz użycia broni przez straż, to są rzeczy, których zrobienie przynosi więcej korzyści niż stawianie blaszanych płotów?
A co mają jacyś z dupy aktywiści do płotu,
A nie wiedziałem, że u nas w semie marszałkiem jest aktywista z dupy, ale właściwie to racja.
Tusk nie robi nic, bo niczego nie potrafi. On jest od gadania bredni, co mu ślina na język przyniesie i co z badań wynika. Zamordowano żołnierza na granicy, to w panice zaczął cisnąć, żeby coś, ktoś zrobił i stąd jakieś działania.
Za PiS zrobili 400km,.teraz 40.To są działania pozorowane, ot, żeby pokazać, że coś robią.
Płot nie jest od tego, żeby był nie do przebycia, ale do spowolnienia i zaalarmowania. Tak samo jak kraty w sklepie, zanim je typ rozwali, dojedzie ochrona. Zapora mocniejsza bardzo podnosi koszty, o połowę krótsza z Meksykiem to miliard dolarów.
@:
Mało kto ogarnia rzeczywistość. Akurat jestem blisko tematu więc mogę przewinąć. Za PISu do kraju wjeżdżał każdy kto miał „zaproszenie od pracodawcy”. Slupy zapraszały np 20 Afgańczyków, żeby ci mogli przejechać przez granicę z wizą pracowniczą. Potem ślad po nich ginął. Pracodawca nie miał tutaj żadnego obowiązku, po prostu dawał info do Urzędu Pracy że się nie stawili. Nie ma i nie było służb które miałyby ich wyłapywać. Zresztą XD - jakby to miało wyglądać? W ten sposób, legalnie, bezpiecznie do naszego kraju wjechali w pizdu ludzi z każdego gównostanu.
Miliony xd
I dlatego PIS wybudował płot na granicy i rozpisał referendum, żeby ich nie wpuszczać.
Tak, twój komentarz ma sens xd
Miliony xd
I dlatego PIS wybudował płot na granicy i rozpisał referendum, żeby ich nie wpuszczać.
Tak, twój komentarz ma sens xd
@:
Otrząśnij się i przestań wierzyć we wszystko w co mówią w telewizji. Polityka to jedna wielka hipokryzja. Dzieł i rządź.
Dokładnie tak jest. PiS nie zbudował przecież płotu żeby uchodźcy nie mogli wejść. Odpowiedzi w referendum gówno ich interesowały (o ile w ogóle można to nazwać referendum). Zapytali ludzi o zdanie na temat czegokolwiek po 8 latach ? XD teraz wiem skąd się biorą ich wyborcy, są ludzie którzy to wszystko łykają, tacy jak Ty.