Wysłany:
2014-01-03, 3:38
, ID:
2809949
2
Zgłoś
Mam nadzieję, że każdy wie, że jest to zwykły kanał i miejsca zajmowane przez dane ekipy to subiektywna opinia autora? Moim zdaniem z resztą zestawienie strasznie średni, i nie chodzi mi o Legię.
Przede wszystkim ekipy arabskie. W tych krajach nie ma żadnych represji, jest samowolka, wygląa to efektownie, ale tylko tyle, ich mętalnośc ultras jest słabsza niż w Polskiej 4 lidze (nie obrażając jej).
Zamiast Borussi powinien być Eintrach Frankfurt. Borussia prócz fajnego młyna u siebie (wizualnie, bo jest jakościowo słaby) nie prezentuje nic mega zajebistego, nie mówiąc o tym, że nie odpalaja piro u siebie. W niemczech lepiej od niej prezentuje się choćby Dynamo Drezno. Brakuje Rapidu Wiedeń który powiniene być w pierwszej trójce. Na swoją rocznicę założenia zaprezentowali w jednym meczu 13 estetycznych i fajnych opraw. Brakuje także ekip ze Szwajcarii (Sturm/Basel/FCZ) które również robią kozackie akcje. Uważam, że nie powinne być w takich rankingach ekipy z Ameryki Płd gdyż to do siebie nie pasuje kompletnie, nasze style są inne i ogólnie podejście do tego wszystkiego jest inne. Sądze, że zamiast FCK mógłby być AIK, ale w sumie obie ekipy prezentują się podobnie. Nie mówiąc o tym, że tak naprawdę polskich grup mogło by być więcej bo ultrasowsko spokojnie Wisła,Śląsk czy Widzew są lepsi od kilku tych klubów. Tak jakoś się podzieliłem z Wami moimi przemyśleniami które chuja ludzi obchodzą.