Wysłany:
2013-02-13, 23:52
, ID:
1851866
Zgłoś
Wytlumacze ci to jak najprosciej zebys zrozumial. Sa 2 grupy powiedzmy (ateisci i wierzacy), kazdy ma tam swoj rozum i wlasny charakter, w kazdej grupie sa czarne owce i czesto jest ich nawet sporo, sa tez wilki w skorze owcy itd., ale sa tez naprawde osoby kierujace sie dobrem ogolu i wartosciami. I teraz te pare procent z jednej i drugiej strony sie atakuja, powody ich zachowania moga byc rozne (najprawdopodobniej strach, bo jednak to strach w wiekszosci przypadkach budzi nienawisc). I pozniej ludzie widzac takie negatywne zachowanie, kreuja sobie obraz calej grupy. Wszedzie sa tez jednostki patologiczne, jak rowniez jest popelniana masa bledow, pod roznym wplywem przewaznie pieniadza. Ale sa tez ludzie ktorzy daja przyklad jak postepowac i zyc z wlasnym sumieniem ( i wierz mi ze ich jest zdecydowanie wiecej). I teraz mi powiedz co uczynila ci Biblia?? Oczywiscie nie wszystko co jest tam napisane pasuje do wspolczesnosci, ale nikt mi nie wmowi ze ona nie uczy wartosci, tak samo z przykazaniami. Ateisci maja tylko prawo ktore jak wiadomo mozna naginac, my mamy co wiecej.
Pytasz dlaczego masz wierzyc? Ja nie moge ci na to pytanie odpowiedz. Wiara powinna wychodzic od ciebie, a nie zebys mial byc zmuszany do tego.