Azazel91 napisał/a:
@Abdulan
Czyli według Ciebie kelnerzy też są zbędni bo wolałbyś sam zabrać swoje jedzenie do stołu. Kucharze też bo sam sobie ugotujesz i będziesz miał pewność za co płacisz. Ci na zmywaku też zbędni choć wątpię abyś posprzątał po sobie.
Sam jesteś z dziczy i to ostrej skoro z Twojego toku myślenia można wywnioskować że żyjesz w buszu i wszystko zdobywasz samodzielnie. Poza tym Twoja wiedza o historii jest tak śmieszna że nawet nie chce mi się o tym pisać. Ale jak kultura i pomoc to dla Ciebie poniżenie to zdychaj.
Powiem tyle, pierdolisz. Wyciągasz własne, idiotyczne wnioski na podstawie mojej wypowiedzi. Powiedziałem, że nie chcę aby ktoś mył mi auto bo czuje się wtedy źle, skoro sam mogę to auto umyć. Stacja paliw służy do tankowania i po to tam przyjechałem. Jak bym chciał umyć auto to bym zajechał na myjnie. Zrozum, że nie wszyscy lubią patrzeć jak dziadek po 60 zapierdala z myjką i czyści ci auto, a ty siedzisz w środku jak pan i władca. Twoje przykłady były z dupy wzięte, znajdz analogie, a nie wymyślony na szybko przykład. Czy jak ide do restauracji to kelner myje mi moje lakierki? Nie, jak chce umyć buty to robie to sam, albo ide do pucybuta.
A odnośnie mojej wiedzy historycznej, człowieku, nawet nie wiesz z kim obecnie rozmawiasz. Historia to moja pasja i uwierz mi, że orientuje się w jej temacie lepiej niż większość społeczeństwa. Japonia była krajem zamkniętym i zacofanym, pewnego dnia przypłyneli sobie Amerykanie i rozkazali Japończykom otworzyć swój kraj dla innych państw. Japończycy ze strachu spełnili te rozkazy. Tak to Japonia dołączyła do cywilizacji po wiekach zacofania. Jeśli uważasz feudalizm za coś co występowało powszechnie pod koniec XIX wieku to jesteś śmieszny.