htp napisał/a:
Chyba się starzejesz Każe pokolenie w pewnym wieku tak mówi - a bo ten rock&roll, hipisi, minispódniczki itd...
Nie do końca się z tym zgadzam. Postęp, rozwój, przemysł może mieć pozytywny wpływ, albo negatywny i zgubny. Rock'n roll rozwijał wyobraźnie, wrażliwość - spójrz jak dzięki rockowi, popularna stała się gitara, ilu młodych ludzi łapało za wiosło i szkoliło swoje umiejętności, koncerty, winylowe płyty itd. Hipisi - to był sposób na życie - nie pochwalam go, natomiast niósł za sobą pewne idee. Jakie idee, rozwój, pasję, fascynację można wyciągnąć z tępych, ogłupiających filmików, zamieszczanych przez równie upośledzonych umysłowo i mentalnie ludzi. Jesteśmy właśnie w punkcie zwrotnym rozwoju.
Jasne, to normalne, że starsze pokolenie od zawsze podchodziło z dystansem do młodzieńczych trendów, niemniej teraz wielu starych pryków dało się złapać w pułapkę Internetu.
Jackub10000 napisał/a:
No i masz rację, tak trzymaj ✌️ następny krok to odstawienie internetu, samochodu, medycyny, oraz zaczynij sam uprawiać ziemniaki, choć na boso i uwierz w płaskość Ziemi. Z mojej strony 100% poparcia
Trendy, a osiągnięcia techniki, medycyny, przemysłu, to zdecydowanie dwa różne zagadnienia.
Zaznaczam, że nawet w dzisiejszych czasach można żyć bez Internetu i telewizji - np. są jeszcze książki.
Osobiście z Internetu korzystam tylko w pracy, a w domu odwiedzam sadola, kilka stron informacyjnych, ewentualnie YT do muzyki. Ponadto nie posiadam telewizora.
Wiesz ile mam wolnego czasu na rozwijanie swoich zainteresować? Ile czasu mam dla rodziny, dziecka.