Gdyby nie Kościół to byście nadal składali dzieci różnym Swarożycom, Torom czy Trygłowom,
Żelazo byście topili w dymarkach, pole orali patykiem, a domy kleili krowimi kupami.
Niektórym się teraz od nadmiaru dobrobytu i łatwizny we łbie pierdoli.
Gdyby nie Kościół to byście nadal składali dzieci różnym Swarożycom, Torom czy Trygłowom,
Żelazo byście topili w dymarkach, pole orali patykiem, a domy kleili krowimi kupami.
Niektórym się teraz od nadmiaru dobrobytu i łatwizny we łbie pierdoli.
na tym polega inteligencja i ułożenie sobie życia przez tego księdza. za pryskanie ludzi wodą dostaję 3 razy większa wypłatę od fizycznie pracującego człowieka.
Mylisz się siurku. Zawsze to wojsko rozwijało nowe technologie, nie kościół. Po prostu chrześcijaństwo przypadkiem powstało w imperium rzymskim, które było największą potęgą militarną swoich czasów, a wiec łatwo było tej religii się rozprzestrzenić i wpływać na resztę Europy
Żal dupę ściska, że klecha się ustawił do końca swojego pełnego uciech życia.
piszesz jak rusek albo żyd,
ja jednak jestem katol, jestem tolerancyjny dla wszystkich
A to niby czemu, przygłupie? Jestem Polakiem od wielu pokoleń, tu się urodziłem, tu pracuje i płacę podatki, mój dziadek i pradziadek walczyli w AK. Ponadto sam jestem patriotą i uważam, że takie tępe pizdy katolskie jak ty to wrzód na rozwoju polskiej gospodarki.
Jebane katolskie lewactwo
Uważam że takie coś należy piętnować poprzez udostęnianie w mediach społecznościowych... to żadne środki bezpieczeństwa, to rozpasanie, bezczelność i pycha do granic możliwości w pełnej krasie...
generalnie ja tu widzę w jednej tej tylko sytuacji:
3. Nieczystość.
4. Zazdrość.
5. Nieumiarkowanie w jedzeniu i piciu.
6. Gniew.