Od tańców przed pasami, zależy czy wejdziesz pod koła kierowcy który nie uważał przy pasach i zachowasz zdrowie czy nie.
Trochę ludzi zginie, ale wielu kierowców potraci prawka, zapłaci dużo forsy albo pójdzie siedzieć - inaczej się nie da.
Tzn się da, Polak jeździ super jak jest na wakacjach i wie, że nie będą się z nim pierdolić w innym kraju jak będzie zapieprzał .
obejrzyj jeszcze raz, dziewczynka była schowana za słupem... ja jej nie widziałem, to jak ona miała ją zauważyć cymbale?
Zdarzenie miało miejsce po wejściu w życie przepisów które tylko wydaje ci się, że znasz.
Zmiany te są kosmetyczne i pieszy nie miał i nadal nie ma bezwzględnego pierwszeństwa.
Nadal ma szereg obowiązków zanim wejdzie na jezdnię.
Piesi nie byli i nadal nie są świętymi krowami - choć są mono chronionymi uczestnikami ruchu.
@cazio - cieszę się, że znalazłeś linki do swojej pierwszej lektury ustawy PoRD... oby udało ci się ja także zrozumieć.
O ile to było niedawno kręcone, to pieszy ma teraz pierwszeństwo przed pojazdem, przy wejściu pieszego na przejście. W świetle nowych, bardzo mądrych przepisów, dupy dała kierująca.
Ta twoja kosmetyka, mały arogancie, polega na tym, że wprowadzono chaotyczne przepisy. A chaos ten polega na zwiększeniu ich niejednoznaczności. Jeżeli nadal nie kumasz, to wyobraź sobie jaki był by finał tego zdarzenia gdyby nie kamera, która je zarejestrowała