gdyby nie chrześcijaństwo w średniowieczu mielibyśmy 1000 lat skoku technologicznego
Może to i prawda, ale już nic się z tym nie zrobi.
nadal sie wpierdalają w badania że nieetyczne a to po prostu niechrześcijańskie i pierdolą głupoty i banują niektóre badania.
Zajebiste zdjęcie z wodowania statku, ale jezioro, po której pływa jacht wyścigowy (regatowy?) to Eire, a nie Eri, raczej.
Gotowanie na wsi. Pensylwania, 1900 rok:
Obrazek
HA! Kuję takie sagany na turnieje rycerskie! Datowanie najstarszej wykopki to ok IX wiek, ale z rycin wynika że wynalazek dużo starszy
Jak widać niezmieniony przetrwał do niedawna w formie użytkowej
nadal sie wpierdalają w badania że nieetyczne a to po prostu niechrześcijańskie i pierdolą głupoty i banują niektóre badania.
Które badania? Bo widzę tylko sprawę zapłodnienia in vitro.
A badania na tej płaszczyźnie nie przyniosą ludziom żadnych wielkich efektów bo tutaj nie ma co robić.
Jakkolwiek to teraz zabrzmi nieludzko to właściwie walka z sztucznym zapładnianiem par oczyszcza naszą pulą genową z sztucznie wymuszonego poczęcia życia z DNA które posiada wady niepozwalające mieć potomków, a te w przyszłości kiedy rozejdą się w paru następnych pokoleniach mogą zaszkodzić.
Gdyby nie chrześcijaństwo pisał byś teraz szlaczki od prawej do lewej, czekając na hejnał od muezina, żeby kucnąć sobie na swoim islamskim kocyku i sie pomodlić.
A czekaj, jednak nie. Prawdopodobnie byś nie pierdolił tych głupot, bo Twoi przodkowie zdychali by po rowach z głodu, chorób układu oddechowego, chorób zakaźnych. Chyba, że by ich wcześniej zajebali tatarzy, turcy, araby czy inni hebanowo-czekoladowi męczennicy za wiare.
Więc faktycznie skok w chuj, dzisiaj byśmy jeździli super furami o mocy muła mechanicznego.
Podsumowując, jesteś kretynem hejtującym chrześcijaństwo dlatego, że banda pedałów pokazujących sie w TV tak twierdzi, cześć.
Następny inteligent....
Gdyby nie chrześcijaństwo pisał byś teraz szlaczki od prawej do lewej, czekając na hejnał od muezina, żeby kucnąć sobie na swoim islamskim kocyku i sie pomodlić.
A czekaj, jednak nie. Prawdopodobnie byś nie pierdolił tych głupot, bo Twoi przodkowie zdychali by po rowach z głodu, chorób układu oddechowego, chorób zakaźnych. Chyba, że by ich wcześniej zajebali tatarzy, turcy, araby czy inni hebanowo-czekoladowi męczennicy za wiare.
Więc faktycznie skok w chuj, dzisiaj byśmy jeździli super furami o mocy muła mechanicznego.
Podsumowując, jesteś kretynem hejtującym chrześcijaństwo dlatego, że banda pedałów pokazujących sie w TV tak twierdzi, cześć.
Myślę że Światowid by nas uratował. Polacy i bez żyda na krzyżu byli silnym narodem.
Walczyliśmy z rusami, niemcami, czechami, wikingami, tatarami. I wiesz co? Chyba uratowaliśmy kiedyś Austrię i resztę Europy przed pisaniem szlaczkami.
A potem te same chrześcijańskie państwa zabiły moich przodków, germanizowały ich i rusyfikowały do woli. Ale co ja tam wiem.
U nas nie było dżumy, czarnej ospy i takich innych "chorób cywilizacyjnych" a w "chrześcijańskich" krajach tak.
Zanim Kolumb nie przywiózł kartofli z ameryki to Polska byłą największym producentem zboża w europie, a np w takiej Irlandii co roku występował "wielki głód", zresztą to było zjawisko normalne że na początku wiosny kończyły się zapasy żywności i żaden Amerykanin nie byłby teraz gruby.
Samochód nie jest wynalazkiem chrześcijaństwa tylko umysłu ludzkiego niejakiego Karla Benza,[...]
[...]który jako Niemiec z zachodu był Luteraninem a nie Chrześcijaninem.
Chrześcijaństwo blokowało postęp, znasz Mikołaja Kopernika? Ciekawe dlaczego przełomowe dzieło u Obrotach sfer niebieskich pojawiło się tak późno. Aaaa zapomniałem że chrześcijanie palili wszystkie księgi greckich uczonych, którzy obliczyli to dużo wcześniej i ta wiedza się zmarnowała i nikt jej nie używał. No i zapomniałem że wszyscy ludzie zajmujący się leczeniem ziołami zostali spaleni jako czarownicy i wiedźmy. No powiedz mi że nie używasz leków ziołowych np. na kaszel? To tradycyjne receptury jeszcze z czasów Polan.
Nie oglądm telewizji nie wiem co tam jest a czego nie ma,Pedał to ksiądz co rucha ministrantów.