no pierdolnąłem gafę i co? Sami spierdalać do gimnazjum , bo widzę całkowity brak kultury. poza tym sprężyna amortyzuje( tak jak jakikolwiek inny sprężysty materiał, guma i równie dobrze końskie dildo) też, wykazujecie całkowity brak wiedzy na temat mechaniki technicznej. Przepraszam że nie wiem jaka cześć zawieszenia jak sie nazywa bo tego w tych pierdolonych szkołach wyższych nie uczą!, Jak sie sam nie nauczę to nie będę wiedział. Tzn, wiem jak wygląda zespół zawieszenia cały i z jakich cześci jest zbudowany, ale nie wiem jak sie to wszystko może nazywać. A moi drodzy sadole wiecie co to jest bigl?
Adolf
Nie mam pojęcia bo jeszcze zadnego sam na cześci pierwsze nie rozdłubałem. Kupie sobie go , rozkręce i będę miał.
poza tym sprężyna amortyzuje( tak jak jakikolwiek inny sprężysty materiał, guma i równie dobrze końskie dildo) też, wykazujecie całkowity brak wiedzy na temat mechaniki technicznej
no pierdolnąłem gafę i co?
Sami spierdalać do gimnazjum , bo widzę całkowity brak kultury. poza tym sprężyna amortyzuje
( tak jak jakikolwiek inny sprężysty materiał, guma i równie dobrze końskie dildo)
też, wykazujecie całkowity brak wiedzy na temat mechaniki technicznej.
Przepraszam że nie wiem jaka cześć zawieszenia jak sie nazywa
bo tego w tych pierdolonych szkołach wyższych nie uczą!,
Jak sie sam nie nauczę to nie będę wiedział.
Tzn, wiem jak wygląda zespół zawieszenia cały i z jakich cześci jest zbudowany, ale nie wiem jak sie to wszystko może nazywać.
A moi drodzy sadole wiecie co to jest bigl?
Adolf
Nie mam pojęcia bo jeszcze zadnego sam na cześci pierwsze nie rozdłubałem. Kupie sobie go , rozkręce i będę miał.
Niestety, ale zarówno sprężyny i guma nie amortyzują (jeżeli nie przekroczymy progu plastyczności, to po odjęciu działającej siły wrócą do pierwotnego kształtu oddając tym samym energię zgromadzoną wewnątrz) amortyzuje amortyzator, gdzie energia zgromadzona w sprężynie przykładowo jest rozpraszana w postaci ciepła (w tym przypadku chodzi o pracę wykonaną przez siłę podczas przeciskania przez otworki gazu lub oleju).