Dalej liczcie na partie zamiast na siebie to nic się nie zmieni w waszym życiu. Czym szybciej zrozumiecie, że wszystko co można osiągnąć w tym kraju zależy tylko od samego siebie tym lepiej dla Was. A pierdolenie, że JKM, PIS czy inne zjeby odmienią kraj i wszyscy będą bogaci i szczęśliwi to bajki, którymi te partie karmią sfrustrowany i nieporadny życiowo motłoch. Rząd się pewnie zmieni, ale społeczeństwo jak i większość ludzi pozstanie taka sama. I niech każdy z Was zada sobie jedno zajebiście ważne pytanie "Czy potrafię coś zrobić, czy mam taką umiejętność, która daje mi przewagę na rynku pracy nad innymi?". I nie mam na myśli kopania rowów czy rozwożenia towaru po sklepach (nie uwłaczając nikomu, bo żadna praca nie hańbi). Nie posiadając żadnych umiejętności dalej będziecie biedni i sfrustrowani i narzekali na kolejne rządy i nie pozostanie Wam nic innego jak porzucić godność i robić za czarnucha na Zachodzie.
W życiu trzeba mieć cel i do niego dążyć, a takich ludzi w Polsce brakuje. Piszę to z własnego doświadczenia. Pracuję w chłodnictwie (serwis, montaż) i pracy jest od chuja. Nie jesteśmy w stanie przyjmować wszystkich zleceń i z chęcią byśmy kogoś przyjęli choćby na naukę, ale w większości przypadków kończy się tym, że jednemu nie pasuje, że pracuje się czasem do 15 a czasem do 19, drugi niby po technikum, a nie wie jaki prąd mamy w gniazdku, trzeci nie potrafi trzymać wkrętaka itp itd. Ja zaczynałem właśnie od tego najniższego szczebla i mimo tego, że skończyłem WAT to wszystkiego uczyłem się od zera, bo od teorii do pratyki prowadzi bardzo długa droga. Dziś zarabiam niezłe pieniądze, fakt, że kosztuje mnie to dużo czasu, ale mam ten komfort, że mam wyjebane na to czy rządzi PO, PIS czy bajkopisarze pokroju JKM. W życiu trzeba mieć cel i do niego dążyć, a nie oczekiwać, że ktoś Ci coś da. Na pohybel jebanym nierobom i nieudacznikom!!! Idę na piwo
Libertinus napisał/a:
Nie jest potrzebna rewolucja... wystarczą odpowiedni ludzie u władzy.
Korwin-Mikke albo Ruch Narodowy! Dajmy im szansę. Lewactwo już pokazało jak potrafią rządzić krajem, dość SLD, PO PiS, RP i innych gównianych postkomunistycznych bękartów.
Zapomniałe dodać, że powyższy komentarz dotyczy takich ludzi jak autor powyższej wypowiedzi