Co jest dobre?Brak praworządności w państwie?Ustawa antyaborcyjna?Czy może teraz podwyżki cen paliw?Bo mam nadzieje, że nie nazywasz dobrymi zmianami dawania 500+ gdzie jest to zbędne i kolejne obietnice pisu, by tylko ponownie ciemnogród zagłosował jak powinien.
Tutaj nie wiem o co Ci chodzi i tyle.
Velture, mogę jednoznacznie i bez żadnych wątpliwości stwierdzić, że jesteś skończonym idiotą, któremu mózg wyprała telewizja narodowa. Niestety znam ten protest trochę lepiej niż ty i zapewniam cię, że opozycja nie ma z tym nic wspólnego.
Nie masz pojęcia ile kosztuje utrzymanie osoby trwale niepełnosprawnej, a to co obecnie otrzymują rodzice to jest kpina. Obecny tzw rząd chciał łaskawie dać pieluchy i opatrunki zamiast pieniędzy. Niestety zapomnieli o tym, że pieluchy są refundowane oraz że nie każdy ich potrzebuje. To klasyczne zagranie mające na celu podzielić środowisko protestujących.
Jest bardzo proste rozwiązanie obecnej sytuacji. Zlikwidować bezsensowne 500+ i zapewnić niepełnosprawnym: pieniądze na utrzymanie, ciągłą rehabilitację, dostęp do turnusów wypoczynkowych i rehabilitacyjnych, dostęp do lekarstw. Proste?
Te dzieci to marionetki? No to idź i poopiekuj się kimś takim przez tydzień. Albo przez 30 lat.
Do innych komentujących: grupą roszczeniową to są górnicy, a nie niepełnosprawni.
A czemu władzy ludowej przeszkadza transparent? Czego się wstydzą? Protesty biedakow kiepsko wyglądają w mediach gdy się wszystkich przekonuje, że jest dobrobyt, że chuj. I jeszcze ktoś z wizytatorow NATO by zobaczył...
Podobno PiS pozwala protestować. Ale tylko jak są opozycja...
Skarbiec podobno peka w szwach, pol mld przelali komuś do Luksemburga, wydają mld na kościół, mln na komisje smoleńska, mln na limuzyny i nagrody, mld dla niepracujacej patologii a nie mają kasy dla ludzi, którzy nie mogą pracować...
A no tak. Ludzie ubeswlasowolni nie głosują więc nie kupią głosów...
PiS to jest rak.
no i to nie opozycja ciągle przy nich jest i to nie opozycja drukuje im transparenty, koszulki i inne...