Ogólnie każdy, kto je mięso i się tym szczególnie jakoś szczyci, to dla mnie zwykla k***a bez empatii i taki człowiek to chwast.
Tak jadam mięso, ale gdy np. zamawiam w knajpie jakiegoś steka itp, to powoduje to we mnie uczucie wstydu. Mam nadzieję, że w końcu uda mi się przejść na wegetarianizm.
I nie mięso nie jest podstawowym składnikiem ludzkiej diety. poza tym, coraz więcej produktów roślinnych istnieje na rynku o smaku przypominającym prawdziwe mięso.
Mięso przez większość historii ludzkości było jedynie dodatkiem a nie stałym punktem w jadłospisie. Właściwie to przeciętni ludzie widzieli je raczej od święta patrząc kilka setek lat wstecz. A teraz mięsko dostępne od ręki, nie trzeba nawet specjalnie w kolejkach stać. Spora część społeczeństwa nawet nie wie jak wygląda(ło) świniobicie. I te świeżynki... kaszanki... kurwa, zgłodniałem.
Oczywiście ty jako naczelnik OSP Kraśnik wiesz najlepiej jak to jest się naoglądać trupów ?
Mięsko to każdy by chciał jeść lecz gdyby człowiek miał powrócić do czasów, gdy musi sam je zdobyć (głównie upolować) to zapewne połowa ludzkości wymarłaby z pizdowatości.