Wysłany:
2019-04-20, 14:15
, ID:
5414547
Zgłoś
^Racja w demokracjach,to jest uporządkowane,ale podam ci przykład,za rządów ceausescu w kiedyś w Rumunii.Pałac Ceausescu jeden największych budynków,na świecie(Dzisiejszy rumuński parlament)był jednym wielki centrum inwigilacyjnym,tam teczki robiono,nawet dzieciom.Przykład który chce podać,dotyczy pewnej rodziny,na wsi.Dom tej rodziny był bardzo oddalony od reszty domów,że ta rodzina mieszkała bez prądu i nie można było jej podsłuchiwać,więc służby wybudowały nowy dom,przenieśli rodzinę do nowego domu ,gdzie prąd był,a stary wyburzono,choć do była nie piśmienna uboga rodzina,robiono takie rzeczy.To pokazuje co władza robi z ludźmi.Kaczyński pierwsze co zrobił,jak doszedł do władzy w 2015 to karty sim,na dowód to była jego pierwsza zmiana,pierwsza przegłosowana ustawa i oczywiście nie z tym problemu,ale pokazuje co dla niego jest ważne.On może kiedyś i był dobrym człowiekiem,ale 30 lat siedzenia w polityce go zniszczyło,jest z\nim coraz gorzej,ciągnie kraj w dół.To poznajesz np po tym co zrobił że stadniną w Janowie,że ja po prostu zniszczył,chyba miał jakieś frukta z tego?tylko jakie jak teraz konie sprzedaje się za grosze.On ja zniszczył dla samego zniszczenia,sadzę że miał z tego satysfakcje .Uważam że on ma pretensje o śmierć swojego brata do wszystkich Polaków,do swojego elektoratu też,który odwróciłby się od niego,kiedy kupiłby nowe samoloty.Tak sobie to tłumaczy,bo on go wysłał tam,bo wcześniej do smoleńska,nikt nie jeździł,a on nie może być winny,przecież jest wcieleniem Piłsudskiego.Ale ja się lubię wypowiadać,n a temat...