^up
Gdybyś tak powiedział 300 lat temu to być cię spalili twoi koledzy na stosie.
Cytat:
Nawet nie chce mi się odnosić do twoich przykładów, większość z nich to bzdurne interpretacje i Twoje opinie.
Świetny argument, obaliłeś naukowo wszystkie me zarzuty!
Cytat:
Wystarczy zrozumieć "Wierzę w Boga Ojca Wszechmogącego...", aby poznać podstawę chrześcijaństwa. Wiara to wiara i nie ma to wiele wspólnego ze znajomością Biblii. Tak jak przeczytanie książki o mechanice nie uczyni Cię mechanikiem, tak przeczytanie Biblii nie uczyni Cię wierzącym.
Nie pierdol, to takie głębokie, bo w końcu wiara to skok w nieznane, ale wiesz co? Wg biblii demony też wierzą w Boga, Jezusa i resztę, i co, wg ciebie trafią do nieba przez swą wiarę wraz z Lucyferem?
No oczywiście, po co znać biblie, nie? W końcu na niej nie opiera się chrześcijaństwo i jak biblia mówi "nie kłaniaj się żadnym podobiznom ani tego co na ziemi ani pod ziemią" to przecież mówi "kłaniaj się relikwiom i zdjęciom świętych i papieżowi", a jak mówi "biskup ma być mężem jednej żony" to tak naprawdę mówi "nie ma mieć żony i chuj". To przecież tylko kwestie odpowiedniej interpretacji, prawda?
Cytat:
Wiara w Boga to nie wiara w Kościół, którego głupoty wypływały wiekami. W końcu to ludzie go prowadzą, zwykli, grzeszni ludzie. Znajdują się pośród nich oczywiście i Ci dobrzy z powołania, ale jak to w życiu - jest ich niewielu.
Swoją drogą naucz się czytać ze zrozumieniem bo w żadnym momencie nie napisałem "wierzący w Boga to chuje", a katolicy - kim są katolicy? Zaraz nam wikipedia pomoże.
Cytat:
Katolicyzm – najliczniejsze wyznanie chrześcijańskie, uznające prymat biskupa Rzymu (papieża) nad całym Kościołem oraz dogmat o nieomylności papieża. Termin oznacza również ogół zasad wiary i życia religijnego, do których odwołuje się Kościół katolicki.
Jeśli jesteś katolikiem to znaczy, że się pod tym podpisujesz, to takie trudne?
Cytat:
No przecież na początku był tylko Adam i Ewa - LOL! A potem poszli sobie z innymi ludźmi, o których wcześniej ani słychu ani widu w Biblii
Może wróć do Genesis bo widać jej nie czytałeś. =)