Skoro twierdzisz że jestem tępy i nie rozumiem to z łaski swojej sam wykaż się inteligencję i popraw mnie tam gdzie się mylę. To że mnie jakoś nazwiesz i sobie pójdziesz znaczy tyle że sam chuj wiesz a się odzywasz tylko po to by mnie obrazić.
Idąc twoją logiką Stalin tez był nazistą bo lubił socjalizm a jego propaganda mówiła o budowie wielkiego narodu radzieckiego... Jak to wyjaśnisz...?
Ba... Idąc twoją logiką jeśli czujesz się europejczykiem albo ziemianinem to też jesteś nazistą bo lubisz socjalizm i jesteś za siłą narodu europejskiego/ziemskiego.
Z tego co piszesz, to uważasz nacjonalizm za przywiązanie do ojczyzny, tożsamość narodową itp.
Pomijasz oczywiście najważniejsze aspekty, które sprawiają, że ta ideologia jest popierdolona. Nacjonalizm w każdej formie jest zły, nie istotne czy narodowy-socjalizm, faszyzm, czy ukraiński nacjonalizm.
Tak, tak, a NRD, jak sama nazwa wskazuje, było państwem demokratycznym. Nazywać to się mógł nawet ufoludkiem i co to zmienia? "Po czynach ich poznacie".
To co napisałeś to właściwie jedyne rzeczy w nim zawarte.
...Ale podaj jakieś sensowne przykłady wskazujące że nacjonalizm to domena prawicowa...
Oraz musisz jakoś mi tu sensownie wyjaśnić, skoro uważasz nacjonalizm za nieodłączną część prawicy...
Wybacz, jednak wziąłem cię za kogoś obeznanego, któremu nie muszę tłumaczyć dlaczego tak jest. No więc postaram się napisać w miarę prosto, jak 5latkowi. Nacjonaliści uważają swój kraj za najlepszy, a każdy inny za chujnie - w takim świecie co chwila wybuchałyby wojny, bo każdy chciałby jak najwięcej dla swojego kraju.
Poza tym, mało to przykładów, że Nacjonalizm to zbrodnicza ideologia? Bo albo jesteś kretynem, albo omamionym fanatykiem ignorującym ważne wydarzenia.
Gdzie ja kurwa napisałem, że uważam Nacjonalizm za nieodłączną część prawicy? Masz Schizofrenię, czy jak?