Wysłany:
2013-12-13, 14:03
, ID:
2747828
4
Zgłoś
Ja tam jestem z rocznika 88 a mimo to sądzę, że wybrał gorszę zło
zapytajcie obojętnie kogo z tamtych czasów na jakiej to było zasadzie jak ruskie tylko czekały na granicy z wojskami żeby wejść do Polski z interwencją zbrojną i wtedy kto by nam pomógł? Odważna Francja? Sprzedajna Anglia? Prawda jest taka, że cała Europa Zachodnia miała na nas wyjebane zarówno podczas 2 wojny światowej, tuż po niej jak i oddając nas pod wpływy ZSRR. W tamtych czasach stan wojenny był mniejszym złem ale chuj można pobluzgać nie mając o tym najmniejszego pojęcia.
I może nieraz naśmiewamy się z Amerykanów jacy to oni nie są ale jedno trzeba im przyznać za sojusznikiem stoją murem aż do końca a nie tylko do momentu aż jest on jeszcze przydatny
P.S: Mamy wspaniały kraj i śmieszy mnie narzekanie jak to u nas źle, jacy to Niemcy zaradni jak wszystko mają autostrady itd, pomyślcie na jakim poziomie rozwoju była by teraz Polska gdyby nie pojebani sąsiedzi zwłaszcza Ci pracowici Niemcy, jak na kraj którego nie było na mapach przez 123 lata, który został najbardziej wyniszczony przez II światową, rozkradziona niemal z wszystkiego co miał cennego (straty wycenione po ataku Niemiec- celowo nie pisze III Rzeszy, żeby nazwać rzeczy po imieniu wyniosły ok 700 do 750 miliardów dolarów szacując na tamte czasy, nie mówiąc już o zniszczonych miastach gdzie obecna stolica za próbę podjęcia walki z okupantem została zniszczona doszczętnie. Jakby tego było mało to po wojnie znowu nasz kraj dostał po dupie najbardziej, Z naszych granic zniknęło Wilno i Lwów a nasi angielscy "sojusznicy" oddali nas w dobre ręce "wujka" Stalina a później jakże cudowny komunizm doprowadził do takiego stany w jakim się znajdujemy.
Mało, który kraj byłby na naszym poziomie gospodarczym gdyby przeszedł to samo co Polska
Zakończę jak że trafnym cytatem "Naród wspaniały, tylko ludzie kurwy".
Dziękuje dobranoc