ohy, ahy i ojeje, a ja mam to gdzieś. Miejsce opuszczone przez Boga, symbol katolickich mordów i wojen religijnych nie znaczy dla mnie nic. Jeśli ktoś widział horror "silent hill", ten miał okazję widzieć w dużym skrócie jak działa ta sekta i dlaczego uważam tak, a nie inaczej.
Symbole antychrześcijańskiego, antyludzkiego judeokatolicyzmu powinny płonąć regularnie, jak ongiś Słowianie na stosach
I chuj niech płonie, cała ta katedra to symbol wyzysku , obłudy i pychy kościoła katolickiego
No geniusz. No jak ty gimbusie opierasz swoje opinie na jakimś durnym horrorze to faktycznie mamy się czego obawiać. Wymrzemy mając tak wydrukowane młode pokolenia. Co trzeba mieć we łbie żeby takie bzdury pisac
ohy, ahy i ojeje, a ja mam to gdzieś. Miejsce opuszczone przez Boga, symbol katolickich mordów i wojen religijnych nie znaczy dla mnie nic. Jeśli ktoś widział horror "silent hill", ten miał okazję widzieć w dużym skrócie jak działa ta sekta i dlaczego uważam tak, a nie inaczej.
Symbole antychrześcijańskiego, antyludzkiego judeokatolicyzmu powinny płonąć regularnie, jak ongiś Słowianie na stosach
Niezbyt eleganckim porównaniem rzucił, ale myślący łeb powinien zrozumieć alegorię.
Robiąc z tego podpalenia "olaboga, fundament dziedzictwa kultury europejskiej płonie" nie wypadacie znacznie lepiej. Ta kultura europejska najpierw oddała dusze semickim rybakom i pastuchom, a później gnoiła ludy mieszkające na naszych ziemiach przez wiele stuleci. To że lokalny watażka 1053 lata temu dał się zanurzyć kapłanowi w kałuży nie zrobiło z naszych pradziadów z dwudziestego pokolenia wstecz światłych europejczyków.
quraaq napisał/a:
Takie są realia. Warto poczytac jak Cezar podbijal galie, krew lała sie hektolitrami, palono całe osady, niszczono całe ludy. Ktos dzisiaj płacze nad Galami? Mamy ich w dupie, skupiamy si e na rzymskim prawie sztuce i literaturze, architekturze bo to jest nasze dziedzictwo.
Silniejszy podbija słabszego i niesie swój etos, religi i wierzenia to sprawa drugorzedna, sa tylko ich nosnikiem.
Ja proponuje nastepnie zburzyć piramidy bo sa symbolem wyzysku faraonów uwazających się za bogów na ziemi.
Podobnie z Wielkim Murem, ilu ludzi tam zgineło w imie wielkości jakiegos tam państwa.
Wogóle wszystkie wytwory kultury to jakas tam forma przemocy i wyzysku. Taki artysta zamiast uprawiac pole tworzył jakies bzdury. A do szczęscia powinna wystarczyć mała czerwona ksiażeczka i prosta praca.
No właśnie, skupiamy się na kulturze łacińskiej, która rozlała się po kontynencie za pomocą krwi i ognia, a teraz olaboga katedrę puszczono z dymem. Znaleźć winnych i posadzić ich na koszt francuskiego podatnika. A najlepiej to udać że samo się wzięło i zapaliło, bo jeszcze wyjdzie że Francja musi Mekkę w ramach odwetu zbombardować. Za bezpańskie puszki z chlorem w Syrii Francja kilka bomb zrzuciła, Stany za WTC zaorały 2 kraje... jakaś odpowiedź w takim wypadku będzie konieczna. Jednocześnie nie zdziwię się jak w ramach odpowiedzi zabronią europejczykom nosić zapalniczek i zapałek.