Wysłany:
2014-10-21, 4:09
, ID:
3557028
Zgłoś
co do dopłacania do kopalń to ja się wypowiem bo pracuje nie na węglu a w KGHMie. Tusk nie ma pieniędzy sprzedaje akcje, później wielkie zdziwko że dewidenda za mała, no to chuj przyjebiemy im podatek! tak ze 2 miliardy pln rocznie żeby czuli że muszą zapierdalać. hmmm... mamy pełno kolesiostwa.... co z nimi zrobić..... wpierdolmy ich do KGHM-u niech jeszcze wydoją co się da!!!! Tusk jest pewnie zdziwiony że pomimo że od 2010 roku pracowników fizycznych jest mniej o 10%, a pracowników umysłowych jest więcej o 25% kopalnie nadal są rentowne i tylko czekają aż miedź pójdzie w dół wtedy to wielkie i potężne państwo POlskie pomoże KGHM-owi robiąc mu gigantyczne kredyty których później media rozgłoszą że do miedzi też trzeba dopłacać, nie dlaczego! tylko trzeba!!! i taki typowy Kowalski myśli sobie: Kurwa!!! dlaczego z moich podatków???!!! odpowiedz jak widzicie nie jest prosta i nie może być skoro 1 fizyczny pracuje na 5 umysłowych, którzy de facto zarabiają więcej od niego. Widziałem kopalnie w Czechach, kopalnie miedzi są u nas podobne do kopalń węgla i powiem jedno: z własnych obserwacji 1/4 pracowników dołowych to przydupasy i bez nich kopalnie by spokojnie funkcjonowały, a teraz co najlepsze z obserwacji naszych braci wnioskuje że pracowników powierzchniowych jest co najmniej 4/5 za dużo i to nie są żarty nie chcem się rozpisywać ale nasze przepisy są tak głupie że nie da się inaczej, ale to jest polska, Tuskolandia musi trwać rząd jest wyjebany w kosmos to naród jest nie odpowiedni, głupi i nie douczony, w razie nie powodzenie rząd zaszczuje jakąś grupe społeczną i ma spokój, bo jakże to polskie sobie wszystko wypominać tylko nie rządzącym, bo oni są zajebiści od xxx lat bo za komuny były te same mordy jak nie pamiętacie i pamiętajcie że nasz rząd nigdy nie był dla narodu wszystko co wam dali to jakaś tam unia, nawet wiek emerytalny wam podwyższyli a wy co na to??? tak jak zwykle - gówno! a wiecie że w unii z takim wiekiem przysługuje nie 26 a 36 dni urlopu??? nie, nie wiecie bo skąd??? tv o tym nie mówi, a unia napiera na podwyższenie urlopu u nas. Jak już będą musieli to wam dadzą a z tym będzie wielkie halo, tusk, kopacz co oni dla was nie zrobili, jacy oni są cudowni, a wy jak zwykle z klapkami na oczach na nich zagłosujecie bo przecież to bohaterzy narodowi!!! wszystko jest cudowne, jestem trochę wstawiony więc przepraszam dobrze wiem że pisze głupoty a wy wiecie co się dzieje i nas rząd jest najlepszy na całej ziemi dodam tylko że ostatnio byłem w Hiszpani i powie tylko tak ceny jedzenia i ubrań są porównywalne, ale niższe. Ceny paliwa 95 to 1.017 euro porównajcie to do swojej stacji 5.83 i do tego z kursem 4.25 kupując euro drogo. Jeszcze postawcie posągi PO-wcą bo to wszystko dzięki nim, a jak zobaczycie tego rudego skurwiela nie zapomnijcie paść na kolana i krzyczeć tusk akbar!!! do widzenia.