oryginał: Behemoth - Decade Of Therion
Bo muza tych zespołów wpadają w ucho i słuchają ich nie tylko metalowcy.
Gdy powiesz starszym ludziom szczególnie dziadkom i rodzicom, że jesteś metalowcem to od razu kojarzą Cie z szatanistą i brudasem. A jak pokażesz im tłumaczenie tych piosenek na język ojczysty to nagle pojawia sie u nich na twarzy wielkie zaskoczenie i niedowierzanie, że wartosci przekazywany w tych utworach są bardziej ludzkie niż w muzyce POP lub tym podobnym.
Przekazują wartosci i prawdę o życiu, a nie jakies wymyślone trele morele z otchłani piekieł diabły szatany.
Nawet znam wiele fanów muzyki Rap lub Hip-Hop lub Regge którzy słuchają tylko utworów ze swojej dziedziny, ale jak sie wspomni np: o Metallice lub Sabatonie to od razu wiedzą o co chodzi.
A taki Behemoth sam niszczy sobie reputacje.
@necrofallus
A jak Ci nie pasuje ten zespół to Twój problem. Większości się podoba. Świat nie obraca sie wokół twojego zada, więc jak masz wąty to zachowaj je dla siebie. Jakbyś czytał dokladnie, K**** Mać porównał metal do gówna, ja tylko przekazałem jeden argument, że może sie mylić. Jestem nowym użytkownikiem sadistica wiec wcześniej nie widziałem tu Sabatonu.
WIDOCZNIE TE ZESPOŁY ZASŁUŻYŁY NA TO BY REPREZENTOWAC DANY GATUNEK MUZYCZNY JAK I WIELE INNYCH TROSZKE MNIEJ ZNANYCH.
I dlatego rzuciłeś Sabaton, największe gówno jakie może być...
Kup uszy albo daj sobie spokój z muzyką