@szron wypierdalaj na Białoruś, albo do Korei jak ci tu tak źle
wtedy zmienisz zdanie
Ja pierdole, i pomyśleć że tylu ludzi daje piwa czemuś takiemu -.- Tylu ludzi zmarnowało lata nauki historii w podstawówce i średniaku, naprawdę chciałbym poznać historyków, którzy zajmowali się waszą edukacją bo widząc to chyba jebnęliby was po tych pustych łbach.
Porównywane UE z ZSRR świadczy albo o totalnej ignorancji, albo o czystej głupocie.
Gratuluję.
Porównywane UE z ZSRR świadczy albo o totalnej ignorancji, albo o czystej głupocie.
Gratuluję.
Serio k*rwa jesteś takim debilem? Autor miał chyba na myśli kontrole.Wiadome jest że ZSRR to był zbrodniczy system ale pod względem kontroli ludności było gorzej ponieważ teraz prześwietlane jest wszystko od telefonów po internet.
kurwa, wojna gimnazjalistów co to komuna, cccp it. w moim mniemaniu żeby się na te tematy wypowiadać powinno się mieć min. 40lat.
Możesz się naczytać w chuj książek o orgazmach itp. ale chuj Ci to da jak nie będziesz wiedział w którą dziurę włożyć, doświadczenie uczy lepiej niż książka … dziwnie mi to wyszło, ale może ktoś ogarnie o co mi chodzi
Proszę podaj mi tytuły w których mogę poczytać jak to w UE:
- wysyła się miliony do Gułagu
- obowiązują zbrodnicze prawa w stylu odpowiedzialności zbiorowej
- morduje się miliony ludzi rocznie ze względów ideologicznych/statystycznych
- występuje masowy głód, czy to ze względów ekonomicznych (super-wydajny socjalizm radziecki), czy też politycznych (holodomor)
- można zamknąć do psychuszki bez wyroku sądu, za krzywe spojrzenie na portret Wodza
- cyklicznie morduje się elity krajów podbitych i skolonizowanych
- tworzy się system kontroli oparty na terrorze i totalnej inwigilacji doglądany przez organizacje typu CZEKA/NKWD/KGB
UE to taki sam kołchoz jak CCCP.
Tylko jeszcze wszystkich śrubek nie podkręcali.
Jeszcze trochę "wolności" zostało, ale popatrz, już próbowali z ACTA.
Nie przeszło. Ale wcale ich to nie zraziło żeby przepchnąć prawie to samo tyle że pod inną nazwą.
TTIP
Zobacz co się dzieje z dziećmi np. w Niemczech.
"Przylać" nie możesz bo zaraz wparuje Ci kilku urzędasów i dzieciaka zabiorą, nie puścisz do szkoły bo chcesz dzieciaka samemu nauczać, nie bo nie wolno - my Ci dzieciaka wychowamy na posłusznego nie myślącego szarego obywatela.
Nie dasz zaszczepić .... Itd. itp.
Dobra widzę że oczytany jesteś. Ale klapki na oczkach jak koń.
Rozejrzyj się dookoła, tego w książkach nie przeczytasz.
Cholera że nie dodałem jednego słowa w pierwszym poście.
Żeby zdanie brzmiało:
UE to prawie taki sam kołchoz jak CCCP/ZSRR.
Widzę że dla takich jak Ty i @froqer to trzeba łopatologicznie.
Rozejrzyj się i zastanów się do czego to wszystko zmierza.
Pozdrawiam serdecznie. Też.