o kurwa, kolejny bambinista! część robi to dla przyjemności, pełna zgoda, ale to jest margines, natomiast większa część zabja zwierzęta zwyczajnie dla pokarmu, bo dziczyzna jest najzdrowszym mięsem, zabijają tak samo jak setki rzeźników tysiące sztuk trzody każdego dnia! i nie napierdalają wszystkiego do ostaatniej sztuki, bo odstrzał zwierzyny jest ściśle kontrolowany, ale co ty możesz o tym wiedzieć wpierdalając "schabowego" z soi, popijając to sojowym latte.
a kolejnym razem to tacy jak ty powinni płacić odszkodowania rolnikowi za to, że dziki rozpierdolą mu pole, albo wataha wilków rozpierdoli pół zagrody! tak, związki łowieckie wypłacają za to odszkodowana!
Żartujesz sobie, dziczyzna najzdrowszym mięsem? To mit. Dzikie zwierzęta jedzą śmieci, piją zanieczyszczoną chemikaliami i ściekami wodę i mają mnóstwo pasożytów.
Dziękuję bardzo, wolę szprycowaną antybiotykami wieprzowinę, przynajmniej wiem, co w niej jest.
A myśliwi naprawdę zabijają dla przyjemności, bo niby po co? Do tego, koła łowieckie robią na myślistwie niezły biznes, miałem w rodzinie takiego, opowiadał mi ile im płacili Niemcy i Belgowie za prawo do odstrzelenia każdego zwierzęcia. A jak Niemcowi polowanie się udało to i hojny napiwek można było złapać.
Więc nie pierdol i nie dorabiaj do polowań ideologii. To biznes i sport, nic więcej. I wcale tego nie potępiam, ale wkurwia mnie hipokryzja myśliwych.
Ile myśliwi "produkują" mięsa? A ile przemysł mięsny? Porównaj liczby. Ja się zesrałem ze śmiechu.
Myśliwi są kompletnie nie potrzebni i stanowią zagrożenie dla ludzi. Zabijają ludzi - średnio 1-2 osoby rocznie - ale co tam - biznes to biznes.
A to bezsensowny emotikon->
Z jednej strony dobrze z drugiej wytłumacz tym ciapatym że taka śmierć to wiekszy ból dla zwierzęcia niż strzał z tłoka w głowę. W sumie ja ich traktuję jak zwierzęta więc mordowałbym ich tak jak oni zwierzęta.
Sam się zaorałeś - czyli myśliwi są nie skuteczni i nie potrzebni. Tak samo jak zwierzęta w lasach. Myślistwo to BIZNES - nic więcej.
I co to za argument? Wymień mi inne metody uśmiercania - bardziej "humanitarne".