Człowiek to słaba istota i musi w coś wierzyć. Jedni wierzą w to co widzimy na filmie a drudzy że Wałęsa uratował Polskę. Mi osobiście nie przeszkadzają Ci pierwsi. Raz rozmawiałem ze swoim kolegą katolikiem który był wkorwiony że księża biorą kasę. A jak biorą to niech płacą podatki. Więc mu mówię. Jeśli nie jesteś katolikiem powinno cię to jebać bo i tak kasy nie dajesz. Natomiast pytam się jego ty jesteś? "Jestem". A wierzysz w Biblię. "Tak" a wiesz że Biblia już dawno została przetłumaczona z łaciny? Nie bardzo rozumiał o co mi chodzi... Więc mu dalej tłumacze. Więc jeśli byś ja znał to wiedział byś kretynie że jest tam napisane o dziesiecinie. A to jest swoistym podatkiem samym w sobie.
Do czego zmierzam Ci na filmiku to przynajmniej zapaleni fani i nic tego nie zmieni. A wiele osób które znam i pewnie nie jedni tu komentujący przesmiewczo sami w święta zapierdalaj z koszyczkiem itd. W razie czego. Ale tu na forum cisną bekę ale ze swojej chyba niewiedzy. Większość katolików wogole nie wie co robi. Po co są te obrzedy itd.
Aha i do autora... Co jeśli nauka kwantowa, czarne dziury i teologia mają więcej wspólnego niż myślimy
A dla potwierdzenia swojej tezy powiem wam taka ciekawostkę Stephen Hawking(ateista) był członkiem Papieskiej Akademii Nauk.