Mnie osobiście ten typ tak wkurwia że gdyby trafił na mnie w roli dyrektora takiego zakładu to z miejsca by został brutalnie zatrzymany przez ochronę obiektu i dopilnowałbym żeby mój prawnik postawił mu każdy możliwy zarzut, a wystarczyłby tylko Art. 130KK żeby przyjebać się do 10 rzeczy które wyrabia ten pajac z kamerą.
Ma szczęście że jestem biedny i nie mam ani firmy ani prawnika bo miałby przejebane xDDD
Czasem żeby coś zrozumieć trzeba podskoczyć trochę wyżej.
Pierdolenie o google street view i w ogóle wsadźcie sobie w dupę.
Idiota taki będzie się kręcił koło fabryki cały dzień i robił fotki jakie ciężarówki przyjeżdżają do zakładu, jakie wyjeżdżają z niego, gdzie są drogi magazowe, o której konwój z gotówką wyjeżdża...
Trzeba być idiotą żeby zarządzać czymś takim i spać spokojnie jak każdy może sobie chodzić i robić wszystkiemu zdjęcia.
Jak gdzieś jest tabliczka "zakaz robienia zdjęć/lub filmowania, musiałbym być pierdolonym atencjuszem żeby specjalnie tam chodzić i wszczynać prowokacje. Na chuj mu zdjęcia tego obiektu? Nie ma ładniejszych rzeczy w miastach żeby sobie zdjęcia fajne popykać?
Po co mu te zdjęcia?
I cyk wniosek o zatrzymanie komputera tego debila, żeby ustalić w jaki sposób zabezpiecza te nagrania przed dostaniem się w niepowołane ręce.
Twarze i nazwiska jeszcze z przed edycji...
Dobrałbym mu się do dupy w 15 minut takiej akcji pod moją firmą...
Masz chyba świadomość, że jeżeli by ktoś miał złe zamiary to mógłby to spokojnie nagrać i raczej nie robiłby tego telefonem chodząc po chodniku tak by wszyscy go zauważyli?
Na chwilę obecną wygląda to tak, że prawo mu na to pozwala. Nie ma tutaj znaczenia czy to jest dobre czy złe.
Po co mu zdjęcia? Może nawet je sobie w domu drukować by podcierać sobie nimi tyłek jeżeli naszłaby go taka ochota. Z góry zakładasz, że nie mogą takie obiekty go interesować architektonicznie i historycznie?
Jak to się robi na prywatnych posesjach - nie chcę by z ulicy było widać podwórko to stawiam płot albo sadzę krzaczki / iglaki, które wszystko ładnie zasłaniają. Jak to robią duże firmy - machniemy siatkę i powiesimy tabliczkę, jeee załatwione, nikt już nam tutaj nie będzie zaglądał.
Mógłbyś mu się dobrać do dupy za taką akcję, nie twierdzę, że nie. Sam twierdzisz, że jest atencjuszem a nie da się ukryć, że prawo też troszkę zna. Uważasz, że on by miał większe problemy niż Ty po takiej akcji?
Satelita rozpoznawczy – sztuczny satelita, którego zadaniem jest rozpoznanie satelitarne obiektów na Ziemi oraz przechwytywanie sygnałów z Ziemi, w celach wojskowych lub wywiadowczych. Często obserwacja ta polega na wykonywaniu fotografii o dużej rozdzielczości (do poniżej 1 m), Faktycznie kurwa potrzebuja jego filmiku jprd
Zrozum, że wszelkiej maści terroaktywizm przez dekady był fiansowany przez Rosję i ma w tym ona ogromne doświadczenie. Dlaczego grupy ekozjebów przypadkiem atakowały i blokowały statki z ropą zachodnich koncernów, ale ruskie zostawiali w spokoju? Dlaczego ostatnie pokolenie nie przykleja się do drogi w Moskwie? Albo w koszmarnie zatrutych miastach dalej na wschód? Demokracja ma potężne luki, które autorytarne kraje perfekcyjnie rozgrywają. Obiekty infrastruktury krytycznej są monitorowane przez służby cały czas. Oni mają wysrane na zdjęcie z googla czy satelity. Oni chcą widzieć kto wjeżdża, czym wjeżdża. W jakim budynku i w jakich godzinach przebywa najwięcej personelu itd. Polska ma potężne luki prawne jeżeli chodzi o ochronę takich obiektów i to jak skutecznie odganiać takie spierdoliny jak ten typ.
Ja to doskonale rozumiem. Zakładam jednak, że ich doświadczenie pozwala im na takie działanie z ukrycia a nie wysyłanie "atencjusza", który będzie nagrywał takie obiekty telefonem z chodnika. Tutaj chodziło mi tylko o absurd nazywania audytora szpiegiem. Strasznie mnie irytuje to, że żyjemy w czasach w których ludzie tak szybko do wszystkiego przyklejają łatki. Wszystko jest zero-jedynkowe. Masz swoje zdanie, robisz coś z czymś ktoś inny się nie zgodzi to zaraz jesteś ruską onucą, szpiegiem, rasistą, antysemitą, homofobem, itd.
Ja nigdzie nie twierdziłem, że nasze prawo jest idealne. Uważam, że nie jest i pewnie bardzo długo nie będzie. Audytor swoimi działaniami być może nawet przykłada się do tego by je poprawić.
Wydaje mi się też, że jest więcej powodów dlaczego a krajach autorytarnych ludzie nie przyklejają się do chodników a w Chinach muzułmanie nie protestują przeciw rzezi Ujgurów. To chyba taka przypadłość tych krajów, że prawo może być na papierze, ale władza może i tak zrobić co zechce. Wystarczy sobie przypomnieć sytuację, gdy w Rosji zamykali ludzi za stanie z pustą kartką w ręku. Ja zdecydowanie wolę Polskę, gdzie prawo może i jest dziurawe i nie jest idealne, ale jest przeważnie respektowane.
@: No przecież już jesteś na mojej liście zjebów. Po co się tak afiszujesz?
Poczytaj, co koledzy za mnie napisali i się zastanów, czy aby na pewno nadążasz za rozwijającym się światem, dziadku.
@: Ta jssssne! Ruskie pociski manewrujące, choć zrobione w technilogii Zimnej Wojny, jakoś szefowi MON'u nie wyskoczyły na żadnej radiostacji. Rolnik dopiero znalazł, to się dowiedzieli. Okienko uchyl w piwnicy, wyjrzyj przez judasza. Czasem widać prawdziwy świat.
@: Ty za to piszesz bzdury, by się pogrążyć. Nie jesteśmy tacy sami.
Chcesz mnie wyjaśnić, to podeprzyj swoje słowa dowodami. To w zupełności wystarczy, żebym zamknął pysk i przeprosił, że cię obraziłem. Jestem otwarty na argumenty. Tylko się, kurwa, postaraj. Linki jakieś może dawaj, jak piszesz takie niewiarygodne rzeczy.
Menda, czy nie, to na filmie wszystko zostało przedstawione. Policmajstry za brak zatrzymania podejrzanych do momentu wyjaśnienia okoliczności zajścia - do wyjebania ze służby. Ochroniarskie kabany - do napierdalania kijem przez każdego napotkanego.
I zanim coś napiszecie głupiego:
Całą akcja miała miejsce na drodze publicznej i te dwie kurwy nawet nie mają prawa opuszczać w czasie pracy terenu, który ochraniają! Jak im się nie podoba cudzy obiektyw, to niech sobie żywopłot posadzą! Co to za przypierdalanie się do człowieka na ulicy, na której może być i sobie filmować co mu się tylko podoba?
Jak z tobą rozmawiać o argumentach jak używasz zwrotów o których nie masz pojęcia. Nie ma takiego czegoś jak fotogrametria skośna. Po2 modelowanie 3D jakie ma zastosowanie militarne? Co to tej znalezionej rakiety obiekt nisko lecący zwłaszcza na wzburzonym morzu jest niewidoczny dla większości radarów naziemnych. Jedynie precyzyjne stacje namiarowe działające w paśmie powyżej W zobaczą taki obiekt lecz radary tego typu działają na bardzo wąskiej dyskryminacji oraz dystansie max 25 NM. Swoją drogą nie bez powodu wysyła się oddział w celu rozpoznania celu lub oświetlenia go wiązką ew. zrobienia tzw. zdjęć wysokiej głębi przy wykorzystaniu lotniczych kaset błyskowych. Kolejny przykład to Afganistan. Jakoś USA się chwali najdokładniejszym sprzętem obrazowania terenu, a artyleria w postaci jakiś gradów pojawiała się nagle.
Co to tej znalezionej rakiety obiekt nisko lecący zwłaszcza na wzburzonym morzu jest niewidoczny dla większości radarów naziemnych.
(...) dron czy inny obiekt latający wyskoczy nawet na mobilnej stacji radiolokacyjnej
Jakoś USA się chwali najdokładniejszym sprzętem obrazowania terenu, a artyleria w postaci jakiś gradów pojawiała się nagle.
Jedynie precyzyjne stacje namiarowe działające w paśmie powyżej W zobaczą taki obiekt lecz radary tego typu działają na bardzo wąskiej dyskryminacji oraz dystansie max 25 NM.
d-_-b