Ekspertów w trzy dupy a się chuja znacie. Dojeżdżanie do końca zwężki i gadki o cywilizowanych krajach... a najdalej gdzie jeden z drugim był to na końcu swojej wiochy. Akurat tak się składa koleżko, że w tych "cywilizowanych" krajach ludzie jak widzą znak, że zbliżają się do zwężki to zajmują prawy pas, fakt zdarzy się czasami jakiś burak który dojeżdża do końca i się wpierdala ale to wyjątki. Także nie wiem po jakich "cywilizowanych" krajach jeździłeś ale chuja wiesz a pierdolisz jakbyś wszystkie rozumy pozjadał a taką jazdą na "zamek" w twoim wykonaniu jedynie wkurwiasz innych uczestników ruchu i jeszcze bardziej wszystko opóźniasz. Także skończcie pierdolić o jeździe na zamek jeśli nawet nie wiecie jak ona powinna wyglądać.
Teraz wieśniaki wytłumaczcie mi, dlaczego ja, stojąc cierpliwie w kolejce mam ustępować takiemu idiocie dojeżdżającemu do końca pasa i próbującemu na chama wcisnąć się przede mnie ? No kurwa jakim prawem ? Jakby tak każdy wpuszczał tych z lewego pasa to ci z prawego nigdy by tam nie dojechali.
Ekspertów w trzy dupy a się chuja znacie. Dojeżdżanie do końca zwężki i gadki o cywilizowanych krajach... a najdalej gdzie jeden z drugim był to na końcu swojej wiochy. Akurat tak się składa koleżko, że w tych "cywilizowanych" krajach ludzie jak widzą znak, że zbliżają się do zwężki to zajmują prawy pas, fakt zdarzy się czasami jakiś burak który dojeżdża do końca i się wpierdala ale to wyjątki. Także nie wiem po jakich "cywilizowanych" krajach jeździłeś ale chuja wiesz a pierdolisz jakbyś wszystkie rozumy pozjadał a taką jazdą na "zamek" w twoim wykonaniu jedynie wkurwiasz innych uczestników ruchu i jeszcze bardziej wszystko opóźniasz. Także skończcie pierdolić o jeździe na zamek jeśli nawet nie wiecie jak ona powinna wyglądać.
Cwaniaków?, po to są 2 pasy aby od razu rozładowywać korek, a skoro taki inteligent jak ty myśli, że przed zwężeniem można jechać tylko prawym pasem, to sam jesteś sobie winien i może właściwie dobrze, że stoisz w tym korku...
No popatrz. Średnio raz na dwa dni pojawia sie filmik z suwaka w Polsce. W komentarzach kilka osób grzecznie tłumaczy DLACZEGO warto.
Jak jesteś idiotą i wbijasz na prawy pas z wejścia, powiększając jeszcze korek to Twoja sprawa. Ale zrozum baranie że ten korek będzie DWA RAZY krótszy jeśli ludzie wjadą na oba pasy. To oznacza że łatwiej będzie się włączyć do ruchu z podporządkowanych, łatwiej będzie zjechać na stację benzynową, którą widać na filmiku.
Po wpisie widzę, że ktoś tu ma tyle doświadczenia w jeździe samochodem, że naoglądał się chyba tylko filmików na YouTube. Podpowiem Ci kolego, że jest coś takiego jak jazda na suwak, powszechnie praktykowana w większości cywilizowanych krajów, wymaga jedynie odrobiny myślenia i grama uprzejmości. Co więcej ma wiele "magicznych działań", po pierwsze skraca korek jeśli chodzi o długość, dzięki temu osoby, które w nim stoją a nie jadą do zwężenia tylko gdzieś odbijają, nie muszą stać w korku lub stoją w nim krócej i nie powiększają go w efekcie, a po drugie dzięki jeździe jeden z prawej jeden z lewej, cały przejazd idzie sprawniej, bo własnie nikt się nie wpycha i nikt nie musi przez to mocniej przyhamować lub stanąć. A tak mamy sytuację, że taki szeryf łamie często kilka przepisów by nie pozwolić jechać dalej pustym pasem prawidłowo jadącemu użytkownikowi drogi, więc bronienie takiego zachowania jest naprawdę skrajnym przejawem głupoty.
@Jeadong
Przy kasach w sklepie też wrzeszczysz żeby była tylko jedna czynna? W końcu kolejka przy którejś czasem może być krótsza niż twoja, a to niedopuszczalne żeby ktoś ze sklepu wyszedł wcześniej niż Ty, tym bardziej jak dopiero do sklepu wszedł..
Zgroza.
W chuj rozładujesz korek na 200m na odcinku 60km autostrady.
ale z doświadczenia wie że szybciej taki korek się rozładowuje jeśli nowi dojeżdżający nie wpierdalają się na początek
Jakby chamy wiejskie zobaczyły jak wygląda profesjonalny suwak w Krakowie na zwężeniu na budowie estakady na Bora Komorowskiego.
Wszystko jest tak zajebiście płynne, że wszyscy jadą bez żadnego zatrzymania. Nawet nie trzeba używać hamulca! Zwężenie robi się z 3 pasów do jednego i pomimo tego, że to jest jedna z najważniejszych dróg w Krakowie na której jest ogromny ruch to dzięki kulturze jazdy jaką tu mamy, nie tworzą się tu żadne korki, ruch jest w pełni płynny i opóźnienie liczy się w sekundach!
Ale w Krakowie jest kultura jazdy jak na zachodzie. Wszystko dzięki temu, że tu napływają ludzie wykształceni. Niepiśmienni bezzębni proletariusze wyjechali do anglii pucować osrane dupy w mopsach. Widać to właśnie po drogach.