pochminick napisał/a:
Twoje i każdego innego "wydaje mi się" nie powinno służyć do oceniania czegokolwiek.
Wprawdzie nie wiem, co to jest "zadanie racji" o którym wspominasz, ale nikogo nie można zatrzymywać na podstawie widzimisię jakiegokolwiek policjanta. Musi być uzasadnienie. Na szczęście.
1. "zadanie racji" - To był cytat z "Alternatywy 4", przepraszam że nie ująłem tego w cudzysłowu i nie załączyłem odpowiedniego wyjaśnienia łącznie z odpowiednim linkiem. Jeszcze raz przepraszam. Ale skoro nie wiesz co to znaczy, więc odradzam, ci oglądanie tego serialu. Nie dla idiotów, nic z tego i tak byś nie zrozumiał.
2. Odniosłeś się do dwóch wyrazów całkowicie ignorując sens wypowiedzi. Brawo ty. I nie osądzałem nikogo w tym zdaniu, z którego wyciąłeś ten fragment, tylko odniosłem się do możliwej sytuacji prawnej w USA. Możliwej, bo jak zaznaczyłem, nie znam jej. Ale widać zrozumienie sensu prostego zdania w języku polskim przerasta możliwości twojego małego móżdżku.
3. W Polsce jak i w wielu innych krajach zatrzymanie bez uzasadnienia na 24 godziny jest całkowicie legalne. Jak nie masz o niczym pojęcia to zamknij dupę i nie rób z siebie większego kretyna niż jesteś.