zerwikaptur napisał/a:
TomdeX napisał/a:
Nie narzekajmy na stan naszych dróg, gdzieniegdzie jest jeszcze gorzej...
nickerus napisał/a:
Nie narzekajmy też na rząd bo inni mają gorzej.
Nie narzekajmy na pocztę, prawo itd itd.
ch*j, ja tam będę narzekał jak coś mi się nie spodoba.
zerwikaptur napisał/a:
i pewnie ze tak bo po co być optymista lepiej skatować sie nerwowo a potem do lekarza i oczywiscie w kolejce do niego dojebać słuzbie zdrowia ajak przecież to podobno polska mentalnośc choć ja twierdze ze to postkomunistyczna trauma
Polską mentalność to właśnie wy teraz pokazujecie. Prawda jest taka że jest totalnie źle, moi rodzice nawet za komuny takiego syfu nie pamiętają. To właśnie nowoczesne chore Polskie myślenie typowych Lemingów itp. Zamiast sobie uświadomić jak bardzo źle jest to wy brniecie i przytakujecie jak potulne baranki naszemu premierowi. O czym mówię?
- Podniesienie podatku do 23% a w niedalekim czasie planowane do 25%. Co ludzie na to? TAK TAK DOBRZE PANIE PREMIERZE.
- Zabranie becikowych, kuroniówek do około 210zł, planowane wprowadzenie podatku za (deszcz) opady gruntowe
i co Polacy na to
TAK TAK DZIĘKUJEMY BARDZO PANIE PREMIERZE
- Zwiększenie wieku emerytalnego do 67roku życia a planowane jeszcze wyżej, obniżenie progu 1klasy podstawowej o rok (planowane) tylko po to żeby szybciej poszli do pracy... i co ludzie jak siedzieli w domach tak siedzą nic nie robią.
Za dawnych czasów jak coś było nie tak to wychodzili na ulice dziesiątkami tysięcy, a teraz państwo się rozleniwiło i ma w dupie że zamykają przedsiębiorstwa, stocznie,cukrownie, sprzedają twierdzę modlin, a FSO chcą sprzedać Włochom
po raz pierwszy wstydzę się za ludzi w państwie, a nie za rząd że nie potrafią nic z tym zrobić. Jak najbardziej popieram wypowiedź nickerus-a tylko zamiast mówić powinniśmy jakoś zacząć działać