Oj, bo tylko "korwinowcy" wolą być uzbrojeni w starciu z bandytą
Ja nie jestem za "królę Korwinę" ale jednak potrafię dostrzec przewagę plusów w tym by broń palna była bardziej rozpowszechniona. Warto było by wprowadzić odpowiednie przepisy by ludzie mieli łatwiejszy dostęp do broni palnej ale w POLSCE powinien być taki plan działania(albo podobny):
1. Obywatele dowiadują się, że za rok będzie można łatwo, szybko, sprawnie i legalnie nabyć broń palną.
2. W całym kraju odbywają się eventy zwracające uwagę ludzi na niebezpieczeństwa związane z używaniem broni.
3. Krok trzeci to zachęcanie ludzi do chodzenia na strzelnice by się zaznajomić z nowym orężem chaosu.
4. Wprowadzenie broni ale równoczesne wprowadzenie ograniczenia w postaci zaświadczenia o niekaralności za rozbój czy coś podobnego.
A co gdyby wypadki się zdarzały i np kilkoro dzieci zginęło?
Cóż... "Shit happens"- jak to mówią, a wypadek to tylko wypadek no i oczywiście selekcja naturalna również nie śpi
.
Ja wolę mieć naładowaną i gotową do strzału klamkę gdy idę niesprzyjającą porą do pracy i mijam hordy pojebanych, lekko wstawionych ludzi szukających zaczepki. Pistolet to zawsze lepsze narzędzie do obrony niż gołe pięści, a przecież nie zawsze trzeba strzelać w głowę- czasem by agresor odpuścił wystarczy pokazać broń lub oddać strzał ostrzegawczy i wyrazić gotowość do np przestrzelenia kolan napastnikowi.
Uprzedzając posty o skutecznym obezwładnieniu np gazem łzawiącym czy innym magicznym żelem- wystarczy wiatr lub szybkie zasłonięcie się napastnika by sobie tę metodę w rzyć wsadzić
Na psy to może zadziała ale nie na wszystkich ludzi- bądźmy realistami
Na koniec mała dygresja...
Gdy swoje poglądy przedstawię prawicy, ona mnie opierdala... Gdy lewicy- też. To samo z ludźmi z centrum, bezideowymi frajerami czy innymi abominacjami.
Dlatego też mam ten przywilej, że swobodnie mogę obrażać resztę świata.
A więc... Lewaki twierdzące, że broń trzeba zakazać i w ogóle całe życie podporządkować politykom by na nas chuchali, dmuchali i obchodzili się jak z wyjątkowo delikatnymi i niewyobrażalnie głupimi pięcioletnimi dziećmi powinni zrobić sobie oraz całemu światu przysługę i w tej chwili popełnić samobójstwo. Dziękuję za uwagę, papa