blachahaha napisał/a:
W 1939 Niemcy nie dysponowali silną armią. [...] Niemcy dopiero w późniejszych latach opracowali słynne czołgi Tiger, oraz MP40.
To fakt, Niemcy planowali pełną gotowość do wojny na 1940 rok, ale chodziło mi o podejście. W Polsce wszyscy byli przekonani o słabości Niemiec, w prasie było pisane, że te ich czołgi były zrobione z tektury tylko po to, aby ładnie wyglądały na paradzie. Piłem do użytkownika miszczcieniu który podobnie wyrażał się o dzisiejszej armi rosyjskiej.
blachahaha napisał/a:
W tym okresie najliczniejszą i najnowocześniejszą armię mieli Ruscy.
Kiedyś czytałem jakieś wspomnienia z kampani wrześniowej, o Armii Czerwonej było pisane, że nie wiadomo czy to jest wojsko czy jacyś bandyci. Brudni, zniszczone mundury, karabiny na sznurkach itp. Może to była największa armia, ale ta nowoczesność to była taka jak w ówczesnym polskim wojsku, czyli malutka część nowoczesna, reszta opierała się na starszym sprzęcie.
blachahaha napisał/a:
Zachód ma NATO a Ruscy Chiny. [...]
Dlatego napisałem "No, czyba że, po cichu podpisali jakiś tajny sojusz z Chinami lub Indiami, wtedy mogli by na to pójść.", te wcześniejsze moje wypociny były o samotnym ataku Rosji. Na ile sojusz Rosja - Chiny jest realny to nie jestem w stanie określić. kilkadziesiąt lat temu były u nich jakieś incydenty na granicy, ale czy dalej się nie lubią to nie wiem.