Można prosić o translację? Ja np. nie wiem co to "peżoty", "ćwiarusy", "szamanie" — i tego nawet w słownikach (wiktionary, miejski.pl) nie widzę. "Majciarze" to o ile wiem gwałciciele (zwykli nie pedofile?), reszta chyba jasna.Trzymający zasady na pudle to teraz promil całego tego tałatajstwa.
Peżoty, majciarze 60tki i inne wynalazki teraz mogą bez problemu grypsować jeśli maja hajs.
Stare zasady to już chyba tylko ćwiarusy maja w pamięci.
Myśle ze szamanie wyginęło gdzieś około 2005 ale możecie poprawić jeśli się mylę
Kolonie karne zamiast wypoczynku to się zgodzę, ale zwolnienia warunkowe są właśnie po to aby więźniowie mieli powód dobrze się zachowywać. Resocjalizacja to ściema, ale jeśli więźniom wejdzie w nawyk unikanie bójek, gwałtów na współwięźniach itd, społeczeństwo na tym sporo zyskuje — bo taki co cweli współwięźniów będzie tak robił i na wolności. Jeśli chcesz, można w zamian podwyższać karę za złe zachowanie.Nie powinno być żadnych zwolnień warunkowych tylko sztywna kara i zamiast więzień kolonie karne by te gówno pracowało na szamę
Za recydywę dostanie od sądu bonus +50%.
Solidarna Polska jak PiS doszedł do władzy proponowali zaostrzenie kodeksu karnego za przestępstwa przeciwko zdrowiu i życiu (m.in poprzesuwanie widełek za najcięższe przestępstwa, tak aby nie można było kary zawiesić), a za drugą recydywę +100%. Oczywiście nic nie wprowadzili, ale ciemny lud łyknął PR, wbijając sobie do łbów jak to pisowcy walczą z przestępczością i zapewne od początku o to im tylko chodziło.