co ty kurwa za strony przeglądasz?
Nie masz pojęcia o tym, jaką rolę dla katolika pełni stary testament, ale pierdolisz farmazony, zrób z siebie jeszcze większego durnia.
Do tego podpierasz swoją niewiedzą stronką, z jakimś wysrywem lewackim, notabene gronem twoich znajomków, równie ubogich umysłowo, którym się wydaje, że coś wiedzą, a tak na prawdę w dupie byli i gówno wiedzą.
Edit: Żebyś zrozumiał dlaczego jesteś idiotą, jeśli potrafisz wskaż kogo i czego dotyczą cytowane przez ciebie słowa.
Bo tam ci, którzy nas wzięli w niewolę, żądali od nas pieśni, a nasi ciemięzcy – radości, mówiąc: Śpiewajcie nam którąś z pieśni Syjonu.
137:4
Jakże możemy śpiewać pieśń PANA na obcej ziemi?
137:5
Jeśli zapomnę o tobie, Jeruzalem, niech sama o sobie zapomni moja prawica.
137:6
Niech mi język przylgnie do podniebienia, jeśli nie będę pamiętał o tobie, jeśli nie postawię Jeruzalem ponad największą moją radość.
137:7
Pamiętaj, PANIE, synów Edomu i dzień Jeruzalem, gdy mówili: Zburzcie, zburzcie je aż do jego fundamentu.
137:8
O córko Babilonu, i ty będziesz spustoszona. Błogosławiony, kto ci odpłaci za zło, jakie nam uczyniłaś.
137:9
Błogosławiony, kto schwyci i roztrzaska twe dzieci o skałę.
Zawarte w nim nakazy i zakazy obowiązują was w takim samym stopniu jak te z tzw. ,,nowego testamentu". To, że tego nie robicie bo skończylibyście w.....
Naucz się czytać ze zrozumieniem, Napisałem wyraźnie "jaką rolę pełni stary testament". Równie dobrze mógł bym napisać "Czym" jest w ogóle biblia. Do tego wszystko się sprowadza. Stary testament to podwaliny, sporo z tego co tam jest napisane, nie obowiązuje w kościele katolickim, a wręcz jest sprzeczne z wiarą katolicką. Oczywiście masz to napisane w linku, który podałeś, tylko niestety nawet tego nie przeczytałeś, albo po prostu jesteś zbyt głupi żeby zrozumieć. Masz także wyjaśnienie w katechizmie pkt .IV. "Kanon Pisma świętego". Nie znajdziesz też nigdzie stanowiska kościoła, w którym stwierdza, że "CAŁA" biblia to jedyny niezmienny zbiór praw i obowiązków. Oczywiście takim popierdolcom lewackim jak ty, nie przeszkadza w cytowaniu słów wyrwanych z kontekstu i pisaniu "MUSICIE" się do nich stosować. Nie pojmujesz w ogóle wiary katolickiej, nie znasz jej podstaw, nie znasz zasad, ale pierdolisz głupoty. Piszesz o muzułmanach, choć też nie masz pojęcia jak bardzo koran różni się od biblii (nie to nie są te same księgi, koran zapożycza niektóre teksty z biblii). Daj się wypowiedzieć lewakowi, a sam się zaora, Udowodniłeś tylko jakim jesteś ignorantem i hipokrytą.