I bardzo prawidłowo, gdyby pozwolić na odmawianie wykonania usług to prosta droga do restauracji tylko dla białych, sklepów nur fur Deutsche czy komunikacji miejskiej tylko dla określonych grup społecznych.
Doświadczenia historyczne wskazują, że wolny rynek nie jest w stanie uporać się z czymś takim, wręcz przeciwnie. Taki społeczny ostracyzm części grup jest na rękę systemowi, bo pozwala różnicować klientów i w efekcie oferować im inne ceny oraz czerpać większe zyski dzięki innemu umiejscowieniu przecięcia krzywej popytu i podaży. Jest to patologia z którą należy walczyć i decyzja sądu jest bardzo dobra.
Nie porównujcie małych firm do stacji paliw. Jako właściciel, podkreślam właściciel, powinienem miec wybór z kim robię biznes a z kim nie..
Sam układam Plytki.
Jesli klient ma zasmrodzone, zagrzybione mieszkanie ze ścianami krzywymi jak nos Kazimieły szczuki, to, do kurwy nędzy, po prostu odmawiam mu wykonania usługi. Proste. Jeszcze nikt nigdy nie podał mnie do sądu, bo (do tej pory myslalem), ze to moje prawo, jakże kurwa logiczne. Ale kto wie czy nie trafie kiedys na jakiegoś waginosceptyka, ktory potraktuje to jako homofobie z powodu jego rozjebanej, osranej (jak przy okazji jego mieszkanie) dupy.
No tak. Mój kraj taki piękny...
Lekarz może odmówić powołując się na klauzulę sumienia, tak samo jak farmaceuta.
Ksiądz może odmówić pogrzebu bo zmarły nie chodził regularnie do spowiedzi.
Ale dopierdolmy się do typka co nie chciał pedalskich ulotek wydrukować...
Pigwaranek i inni, rynek jest wytworem państwa i to państwo powinno go kształtować tak aby był efektywny i nie generował szkodliwych efektów zewnętrznych. O zniesienie norm żywnościowych, prawo do niedokonania ratującej życia operacji, zanieczyszczanie wód gruntowych na swojej posesji czy prawo do nieszczepienia dzieci i wywoływanie epidemii też będziecie, wy prawackie spierdoliny, walczyć? Pomyślcie czasem zanim coś napiszecie.
hahahahahah a to przed powstaniem państw ludzie się np. niczym nie wymieniali?
hahahahahah a to przed powstaniem państw ludzie się np. niczym nie wymieniali? Może jeszcze ustawą zlikwidować ubóstwo Nigdzie na świecie twój ukochany ustrój komunistyczny/socjalistyczny się nie sprawdził...
Nie myślałem, że stężenie katolickiej cebuli jest tak silne na sadisticu.
No tak. Mój kraj taki piękny...
Lekarz może odmówić powołując się na klauzulę sumienia, tak samo jak farmaceuta.
Ksiądz może odmówić pogrzebu bo zmarły nie chodził regularnie do spowiedzi.
Ale dopierdolmy się do typka co nie chciał pedalskich ulotek wydrukować...
Dziękuję ci kochana Platformo Obywatelska!
rynek jest wytworem państwa i to państwo powinno go kształtować tak aby był efektywny