Regulus napisał/a:
LO, LO, a połowa tych zjebów na studia nie pójdzie, albo zostanie wyjebana z pierwszego roku i krąg bezrobotnych się powiększa.
W takim tempie, przy takich ludziach to mogę sobie zacząć odkładać na konto na emeryturę, bo od tego pokroju gówna nie dostanę.
A co ma piernik do wiatraka? Bezrobocie to jest tylko i wyłącznie wina naszego systemu. Pełno młodych osób szuka u nas pracy ale jej nie dostaje i wyjeżdża za granicę, bo stanowiska racy w PL zajmują emeryci dorabiając sobie do emerytury. Dlaczego emeryci dostają pracę bez problemu? Bo są emerytami, pracodawcy na tym korzystają bo nie muszą odprowadzać składek do zus.
Powinno być tak że emeryt dostaje odpowiednią emeryturę żeby nie musiał dorabiać, a młodzi powinno pracować aby "robić" na emerytów. Póki co młodzi ludzie nie "robią" na przyszłych emerytów takich jak ty czy ja, bo nie pracują. I to jest powodem, że nie będziesz miał emerytury ani ja i wiele innych polaków.
Nie ważne, czy idzie się na studia, na murarza, do LO czy gdzie indziej. Problem z pracą zawsze będzie, póki nie zmieni się system.
W normalnym kraju pracę powinno dostać się nawet po podstawówce. Co to za filozofia być sprzątaczem?