Wysłany:
2013-06-24, 22:11
, ID:
2268081
4
Zgłoś
piłka nożna, śmieszniejsza od najlepszych komedii. Im gorsza liga tym komedia lepsza. Jak na razie wygrywa liga hiszpańska. Dobrzy aktorzy i śmiechu dużo.
Ogólnie patrząc to sezon 2007-2008 to ostatni dobry sezon w tym sporcie, ciąg dalszy to kpina, dramat i zgrzytanie pochwy.
Tak sobie myślę, że już nie będzie piłkarzy typu Ronaldo, Ronaldinho, Zidane, Rivaldo, Juninho, Henry, Figo, Del Piero, Carlos czy Cantona- Mogę tak cały dzień wymieniać... Teraz wytłumaczę dlaczego ich już nie będzie.. Na całym świecie powstają szkółki piłkarskie, w sumie dobrze bo piłka się rozwija i dzieci mają przyszłość itd, ale wychodząc z takiej szkółki po kilku latach zapierdalania jak dziki osioł to już nie jest zawodnik tylko pierdolony cyborg, wyhodowany, wykreowany, odpicowany, o zajebistym nazwisku które dobrze by się wykrzykiwało na stadionach... Wymodelowany i wycmokanych pizduś.. Nie będzie już zawodników o swojej charakterystyce..- zajebisty drybling, strzał, zimna krew, szybkość... Teraz każdy z tych wyszkolonych zawodników będzie uniwersalny i będzie się charakteryzował wszystkim co najlepsze.. Nie będzie już zawodników walecznych, zahartowanych tak jak Rooney czy w.w Henry lub Drogba... Bo oni wyginęli tak jak mecze na piasku bez butów- tak wyglądała sytuacja w Brazylii, WKS czy Kamerunie... Co wykreowało wspaniałe talenty (cała reprezentacja Brazylii) Te przypadkowe talenty przestaną istnieć. Patrząc na sytuacje na moim osiedlu.. Teraz już nawet nie wiem kto gra w piłkę, kojarzę tylko to, że moi kumple grają w każda niedziele w piłkę, w tygodniu nie ma nikogo raz na jakiś czas ktoś pokopie w tysiąca po szkole czy pracy... Kolejny fakt to, to że jak się nie dostaniesz do szkółki to chuja tak właściwie osiągniesz. I zostaniesz w tej 3 lidze czy tam w 4 i będziesz dostawać 10 zł. za mecz.
Powiem tylko tak. Jebać ten sport. Bo pieniądze go pożerają.
Zajebałem rozkminę niczym ksiądz na kazaniu. Może i to głupie, ale tak myślę. czekam na odzew.