Można powiedzieć, że w porównaniu do powyższych wypowiedzi jestem ekspertem, więc się wypowiem kolejno w odpowiedzi na wasze pytania i komentarze:
(Oczywiście musicie też brać pod uwagę, że piszę na podstawie mojego dość skromnego doświadczenia)
@Teflon666 To zależy, ile chcesz wydać. jeśli chcesz być bardzo oszczędny, to w moich stronach jako dobry, budżetowy e-papieros uchodzi komplet
e-dym.pl/pl/nowosci/1398-zestaw-e.html?search_query=ijust&results=7 z grzałkami 0,5ohm
Jeśli masz trochę więcej kasy i chcesz pewniejszy sprzęt- powinien wystarczyć taki komplet:
e-dym.pl/pl/mody/1131-istick-50w-solo.html?search_query=istick+50W&results=6
e-dym.pl/pl/clearomizery/1183-aspire-atlantis-clearomizer.html?search_...
Bardzo wygodny w użyciu i dobrze chmurzy, do tego grzałki od 0,5ohm w dół. Możesz też porwać się na Isticka 100W, który kosztuje 165zł, ma 50W więcej, ale nie ma wbudowanych akumulatorów (które kosztują około 40 zł za jeden) i na tej górze akurat ciężko byłoby wykorzystać cały potencjał tej baterii.
Jeśli masz sporo czasu i cierpliwości- godny polecenia jest rodzaj e-papierosów typu "drip" czyli coś jak na powyższym filmiku, nie ma zbiornika, sam kręcisz grzałki, olejek lejesz po bawełnie. W tej dziedzinie jestem akurat dość dobrze wyspecjalizowany (zapraszam na mój profil na instagram Motorider121) i chętnie udzielę wszelakich wskazówek.
Tutaj koszta przelicza się trochę inaczej, bowiem nie sztuką jest kupić górę i baterię. Tu trzeba się solidnie obkupić. Gdybym nie rzucił palenia, miałem kupić taki setup:
e-dym.pl/pl/nowosci/1322-smpl-mod-kl.html?search_query=smpl&results=1
e-dym.pl/pl/nowosci/1124-doge-x2-atomizer-tobeco.html?search_query=dog...
Do tego trzeba dokupić dwa akumulatorki i sporo drutu i bawełny, i dobrze jest mieć warsztat do grzałek itd. razem wychodzi około 250 zł
No i ostatni przypadek: jeśli nie szkoda ci hajsu bo jesteś bogatym skurwielem jak mój znajomy- kup sobie ten zestaw:
e-dym.pl/pl/nowosci/1306-smok-x-cube-ii-tc.html?search_query=x+cube&am...
e-dym.pl/pl/nowosci/1357-smok-tfv4-subohm-tank-single-kit-5ml-.html?se...
Do tej pory nie spotkałem niczego, co by dawało większą chmurę. Trzeba używać na tym grzałek o bardzo niskim oporze max 0,3ohm
@Sharsh Pod koniec palenia szło mi 300ml olejku miesięcznie
Najbardziej korzystnie jest robić olejki samemu, bo za 500ml olejku (moc 6mg) płacisz wtedy ok 110 zł
To nie jest para imitująca dym, tylko dym powstały ze spalania glicerolu
gdyby to była para (np. wodna) to parzyłaby całe górne drogi oddechowe
@rzklanu To nie jest przerobiony e-papieros, coś takiego jest w seryjnej produkcji
@timekr1 Przy vapowaniu (rasowym chmurzeniu) zaciągasz się od razu do płuc, jeśli dostajesz po tym ataku kaszlu to zmień moc olejku, no chyba że palisz 6mg to musisz się przyzwyczaić
PS: te sztuczki z dymem to góra tydzień nauki