@Reseller, @saves
Macie szczęście. wam nic nie grozi. Przy waleniu konia przed komputerem raczej nikt was nie potrąci.
@Aksal
Znasz przepisy dot. ruchu rowerzystów po drogach obowiązujące w Stanach Zjednoczonych? Może mają prawo tak jechać? Ja nie wiem. W Polsce by nie mogli. Jest linia ciągła i powinni umożliwić samochodom wyprzedzanie ich bez konieczności przekraczania linii ciągłej.
@Lobo24
Jakie brawa? Weź poświęć chwilę na zastanowienie się, gdzie zostawiłeś mózg.
Cytat:
W naszym popierdolonym prawie o ruchu drogowym jest przepis, że rowerzyści mogą jechać obok siebie jeśli nie przeszkadzają w ten sposób innym użytkownikom drogi.
Według mnie tego nie trzeba precyzować. Jeśli ktoś jest za tobą i trąbi na ciebie to znaczy, że jednak mu przeszkadzasz w ruchu.
Cytat:
Ten filmik powinien być pokazywany każdemu debilowi, który zapierdala środkiem obok swojego kolegi debila bo ,,chcą porozmawiać" - jak chcecie sobie kurwa poplotkować to wypierdalać z drogi. Na drodze każdy powinien być skupiony i skoncentrowany, uważny i czujny.
Jazda obok siebie ma rowerze ma sens. Jeżdżąc z innymi w grupie parami jeszcze nie zdarzyło mi się, żeby ktoś wyprzedzał auto jadące z naprzeciwka przed nami. Jeżdżąc samemu zdarza się to bardzo często, że jakiś Sebix w Gulfie albo 40-letnim BMW wyprzedza i ciśnie na mnie. Czasem też są wąskie drogi i kierowcy wyprzedzają tak blisko, że o potrącenie rowerzysty nie trudno.