Wysłany:
2013-07-19, 1:05
, ID:
2341888
4
Zgłoś
a to ja też wtrącę swoje trzy grosze - Chorwacja jak najbardziej ok - byłem tam chyba z 10 razy, raz byłem na Krka i Platvickich Jeziorach, zwiedziłem Dubrovnik i Split (dwa ostatnie totalnie bez szału), ale dużym minusem dla Chorwacji jest to, że możesz trafić do dupy pogodę, trzeba jechać autem kilkanaście godzin, Chorwaci się już trochę wycwanili i nie jest już tam tak tanio jak np.10 lat temu, płatne autostrady, nietanie paliwo, wszystko zliczając to wychodzi ładna suma. Poza tym jadąc do Chorwacji jesteś skazany na plaże, a np. ja lubię pomoczyć dupę na hotelowym basenie. Rzadko kiedy jest w pokojach klimatyzacja, trzeba dużo wcześniej rezerwować apartamenty/pokoje jeżeli jedziesz w więcej osób itp. A jeżeli jedziesz w ciemno w kilka osób to może się trafić, że będziesz jeździć od miejscowości do miejscowości i szukał jakiegoś spania, bo jest z tym ciężko. Nie mówię, że Chorwacja jest chujowa, bo jest zajebista, ale jednak wygodnie jest wsiąść w samolot, polecieć do kebabów do Turcji albo Egiptu, być na miejscu za 3 godziny, busik podjeżdża pod hotel i kebaby zanoszą Ci bagaż pod sam pokój, codziennie świeży ręcznik, umyty kibel, słaby bo słaby ale 'darmowy' drink przy basenie albo na plaży. Jakoś od kilku lat z rzędu wybieram kebabów, ale wiem, że do Chorwacji jeszcze nie raz pojadę. A mówienie, że Chorwacja jest lepsza od np. Turcji to kwestia gustu, zależy na co patrzymy i czego oczekujemy od wyjazdu, poza tym mój ojciec jest silniejszy od Waszych ojców i takie gadanie.