Manii napisał/a:
A jak Cie ksiadz zgwalci to po kogo zadzwonisz? Po piekarza?
Po swojego chłopa i jego kumpli.
Juz widzę te zaangazowanie i profesjonalizm polskiej policji w sprawie gwałtu. Mam znajomą, której mąż jest policjantem, nie dosc, ze opowiada o roznych przypadkach, o których nie powinien, to jeszcze śmieje sie i z ofiar i z przestępców. Poszedlbys do takiej instytucji z bolącym tyłkiem zgłosić gwałt? Pewnie jeszcze usłyszałbyś, ze sam go sprowokowales nosząc opięte spodnie, a na drugi dzień, idąc ulicą, słyszałbyś szepty i chichot ludzi... Nie wiem jak mozna polegac na dzisiejszej policji. To bezmyslne sługusy systemu.
Wolałabym dokonać samosądu niz iść z takim przypadkiem na policję. Wydaje mi się to bardziej skuteczne niż policja. Kościół pewnie wyciszyl by całą afere i wyslal zboka w inne miejsce, gdzie wciąż bylby bezkarny.
Manii napisał/a:
Owszem, odnioslem wrazenie, ale takie ze trafiaja tam rozne charaktery, podobnie jak do innych zawodow jak kierowcy, murarze, lekarze, mechanicy itd, bez ktorych machina spoleczna byla by w pizdzie.
I powiedz mi, w którym momencie ta machina spoleczna nie byla w pizdzie? Naprawdę uważasz ten system za funkcjonujący poprawnie i sprzyjający rozwojowi na tej planecie? Weź lupę albo mikroskop i przyjrzyj sie dokładnie.