"W Polsce są zazwyczaj dwa wyjścia z sytuacji: normalne i nadprzyrodzone. Normalne jest takie, że z nieba schodzą zastępy aniołów i robią za nas. A nadprzyrodzone - kiedy sami weźmiemy się do roboty."
Żadna jednostka w całości, w większości czy nawet w połowie nie poleciała. Więc nie naginaj faktów. Jadą tylko ci, którzy się zgadzają/zgłaszają chęć. Nie przeinaczaj koleżko.
Pomijam fakt, że nadal nie rozumiesz istoty problemu. Ale o tym z tobą nie mam zamiaru dyskutować, bo już widać. To będzie monolog z dwóch stron.
Żadna duża jednostka nie poleciała jednorazowo nawet w połowie - tu się zgodzę. Tylko, że duże polskie jednostki liczą ponad 2 tysiące żołnierzy. Chcesz mi powiedzieć, że żaden batalion nie poleciał prawie w całości na misję? Niestety jesteś w błędzie. A właśnie o te mniejsze jednostki mi chodziło, bo w takich ludzie się znają. Koleżko...
Dobrze chociaż, że są tacy ludzie jak ty, którzy rozumieją istotę problemu i unikają wypisywania swoich monologów - nie trzeba się wkurwiać czytając ich wypociny