poligon6 napisał/a:
Jezeli to było ich pierwsze miejsce gdzie postawili stopę to musza rozpatrzyć wniosek w/g prawa.
Jakiego prawa? Konkrety...
Bo może jednak chodzi o to samo co ja zacytowałem, w którym mowa, że można nie przyznać prawa pobyty jeżeli:
Cytat:
wymagają tego względy obronności lub bezpieczeństwa państwa lub ochrony bezpieczeństwa i porządku publicznego
Czekam na konkrety według, których jest żelazny obowiązek przyznania pobytu!
poligon6 napisał/a:
wydalono jednego z uczelni za poglady
Ale wiesz, że to nie ma nic wspólnego z "multikulti" i z tym tematem?
poligon6 napisał/a:
eszcze wieksza by była jakby PiS zaczał odmawiac legalnym imigrantom rozpatrywania wniosków
Nie odmawiać rozpatrywania, tylko rozpatrywać zgodnie z prawem i zgodnie z prawem odmawiać pobyty ze względu na zapewnienie zachowania porządku publicznego i bezpieczeństwa państwa.
Trump się nie cackał.
poligon6 napisał/a:
Mnie interesuje ilu z nich zostało w Polsce, bo wiadomo ze jak uszczelniono szlak bałkański to szukali innych dróg. No i jakoś nie wierze by ktos z Kataru czy ZEA, gdzie sraja kasa na dzień dobry a obywatelstwo tamtego kraju nie tak latwo zdobyć, szukali socjalnego szcześcia w Polsce. Podobnie Turcy dla któryh pewnie Polska była przystankiem przesiadkowym.
Wiec jest jedno pytanie, ilu z nich zostało w Polsce a nie ile wydno pozwoleń
Ale to nadal lipa... dlaczego mamy być tranzytowym krajem i z polskimi papierami na pobyt mają dalej sobie swobodnie po "schengen" się rozbijać?
Węgrzy, Chorwacja, Grecja, Włosi, Hiszpanie... wszyscy starają się dziś działać, żeby nie być "wrotami" do Europy. Ale jak my jesteśmy to cacy? Przecież oni mając polskie papiery na pobyt, jak coś się będzie działo wypieprzą tak czy siak do nas i tak czy siak w razie coś obciążeniem socjalnym są naszym (dopóki im pobyt polski się nie skończy to nie dostaną nigdzie indziej). Więc, to że w tej chili jakaś część wyjedzie dalej, nie znaczy, że oni u nas pośrednio "nie śmierdzą" nadal i że za chwilę na nas nie spadną.
Znalazłeś już te zapisy prawa międzynarodowego, według których mamy żelazny obowiązek dać pobyt każdemu imigrantowi z paszportem?