Źle w Polsce jest? Mi się wydaje, że dobrze. Skoro naród nic nie robi, no to chyba nie jest źle. Narzekać, to się narzeka wszędzie, choć w Polsce wiadomo, najwięcej, ale nie widzę, żadnych masowych oburzeń narodu, który demonstruje to na ulicach, a jedynie w komentarzach na internetach.
- czy ty wiesz Wardęga, że w rządzie zasiada 90% ludzi z poprzedniego systemu? Sędziami w sądach są te same osoby co w latach 80? itd. Weź ty lepiej wyłącz ten telewizorek."komunizm zwalczyliśmy"
- czemu obniżasz lot? A może porównasz Polskę do krajów, gdzie służba zdrowia jest na zupełnie wyższym poziomie? Chociażby USA. Mam kurwa się cieszyć tego, że mam bułkę, bo jakiś afrykaniec ma kamień? I nie patrzeć na to, że w lepiej rozwiniętych krajach mają kawior? Czy ty kurwa jesteś normalny? Niech ci podniosą cene za litr paliwa do 20zł i się kurwa ciesz i tłumacz w stylu "no jest dobrze, bo na przykład w Koreii Północnej to szary obywatel w ogóle nie ma smaochodu" no ja pierdole... Za co wy stawiacie mu piwa?"a przecież trzeba się zastanowić, że są takie kraje, gdzie cholera nie ma w ogóle dostępu do szpitalii"
- nie wiem co masz przez to do końca na myśli, bo za mało rozwinąłeś temat. Powiem ci tak- już masz namiastkę Rosji, obywatele giną w niewyjaśnionych/ bardzo podejrzanych przypadkach, bez wykrycia sprawców. Służby działają jak chcą, przykład "zamachowca" z Krakowa, kto zna historię, bo trochę poczytał, ten wie o co mi chodzi- o podjudzanie i podpuszczanie ludzi."nie będzie drugiej rosji"
a ty jesteś ekspertem, że wykluczasz zamach? Byłeś tam? Wrak przebadałeś? To skończ pierdolić. Ja nie mówię, że to był zamach, ale do cholery nie mamy wraku, samolot pocięty, umyty, czarne skrzynki nie zwrócone, tylko udostępnione przez ruskich nagrania. Dopóki cały ten wrak i wszystko co z nim związane nie wróci do Polski to nie można nic wykluczyć. Nie muszę dodawać, że badaniem wraku powinien zająć się jakiś niezależny, najlepiej zagraniczny organ."smoleńsk..."