Alex Jones w starciu z brytyjskim dziennikarzyną, który nawołuje do nie konstytucyjnej kontroli i ograniczeń w posiadaniu broni palnej...
Amerykanie i Szwajcarzy mają jeszcze o co walczyć, nas już dawno rozbroili...
To wtrącę parę słów od siebie na temat powszechnego dostepu do broni palnej w Polsce:Gdyby taka ustawa weszłaby w życie, pierwsze co bym zrobił to kupił spluwe. Ale tylko i wyłącznie dla tego, że bałbym się że każdy idiota, drech, psychopata ma przy sobie broń i może przyjśc do mnie i zacząć sobie napierdalać. A teraz broń można dostać tylko za pozwoleniem i osobisćie czuję się bezpieczny.
A tak na marginesie o statystykach FBI na temat spadku zgonów poprzez zastrzelenie. Czy aby nie ma na to wpływu zmiana "myślenia" tych najniższych (czyt. osiedlowe gangi i ich walki między sobą) bo w porównaniu do lat 90' i początku wieku XXI teraz strzelają do siebie troche rzadziej.
No to faktycznie lepiej, że w Polsce na broń palną trzeba mieć zezwolenie. Mamy pewność, że w miare normalni ludzie ją użytkują. Tylko, że bandyta bedzie miał tą broń, bo jego jebie czy to legalne czy nie. A w naszym praworzadnym kraju, nawet jeśli masz zezwolenie na broń i zastrzelisz złodzieja, który ci się włamał do domu to idziesz siedzieć na 20 lat. I to nie jest tak, że w stanach, idziesz do marketu i kupujesz broń, tak z tego co pamietam można kupić rewolwery i strzelby gładkolufowe. Całą resztę, może kupić ale dostaniesz dopiero jak cię sprawdzą w bazie czy nie było się notowanym i czy się nie jest pojebanym. A jak ktoś bardzo chce, to i tak dostanie taką broń. I tak, masz racje, że każdy głupi dres który jest taki gangsta, że w życiu nie dostał mandatu kupi klame i bedzie się woził po mieście. Ale on wie, że nie tylko on na dzielni ma broń. I nie wie na kogo trafi chcąc komuś zajebać telefon.
Po 3 minutach mam go kurwa dość. Nie dość że się wydziera, słabo to tak szybko ogarnąć z podstawowym językiem a te napisy nie idzie odczytać w takim tempie jak znikają na tym "tle" ...